Biscuiti cu nuca si ciocolata

07 November of 2017

Biscuitii cu nuca si ciocolata sunt perfecti pentru un dulce de duminica, pentru placerea de ai rontai alaturi de un ceai aromat sau o cana de lapte. Sunt perfecti si pentru Craciun, pentru ca Mosul ii iubeste….

Pentru vreo 24 de biscuiti ai nevoie de 200 de grame de ciocolata neagra, 100 de grame de unt, un plic de praf de copt, 150 de grame de zahar, esenta de vanilie, vreo 20 de mieji de nuca intregi, un ou, 100 de grame de faina. Cantitatile se pot multiplica foarte usor, dar tine cont ca este recomandat ca pana ii coci compozitia se pastreaza in frigider.

Incinge cuptorul si unge cu putin unt tava pentru copt. Topeste ciocolata, in cuptorul cu microunde sau intr-un vas pus intr-un vas cu apa clocotita. Amesteca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, adauga esenta de vanilie si oul intreg. Combina totul cu ciocolata topita apoi adauga faina, amestecata inainte cu praful de copt.

Cu o lingurita aseaza in tava gramajoare de aluat, la distanta unul de altul. Aseaza pe fiecare biscuit una-doua bucati de miez de nuca si coace-i in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 15 minute. Scoate biscuitii din tava dupa ce s-au racorit putin. Se pot pastra, in cazul in care rezista, trei-patru zile, la temperatura camerei.

Sunt simpli, aromati, gustosi si foarte simpatici.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

Smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna

Next:

Cartofi cu ceapa. O mancare de post simpla si delicioasa

You may also like

Post a new comment