3 rețete pentru o aniversare de milioane… acasă

17 October of 2017

Tortul este personajul central atunci când gătești pentru ziua ta. Însă nu ar fi rău să acorzi ceva mai multă atenție și celorlalte preparate pe care le vei servi invitaților. Mai jos poți vedea rețetele pentru câteva feluri ușor de preparat, care sigur îți vor impresiona prietenii și familia.

Ciuperci umplute cu brânză și măsline

  • Ingrediente
  • 10 ciuperci mari
  • 5 linguri de parmezan ras
  • mărar
  • pătrunjel
  • câteva măsline
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

După ce ai spălat bine ciupercile va trebui să le tai codițele. Pălăriile astfel obținute se pun cu fața în jos pe șervețele, pentru a se usca. Într-un castron se pune brânza, câteva fire de mărar și pătrunjel, măslinele tăiate bucăți mici (sau luate din comerț gata tăiate). Se adaugă sare și piper. Ciupercile scurse se vor așeza într-o tavă pe care a fost așezată în prealabil hârtie de copt. Cu ajutorul unei lingurițe se va pune compoziția din castron și se va completa cu un fir de mărar. Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau până când brânza amestecată cu legume este coaptă. Această rețetă se va servi pe post de aperitiv. Ca o alternativă vegetariană o combinație de humus cu pastă de avocado îți va încânta cu siguranță invitații.

Vizza (rețeta specială a celebrei bucătărese britanice Nigella Lawson)

Ingrediente

  • 500 g carne de vită fragedă
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 100 g mozzarella
  • 3 linguri de miez de pâine
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 2 ouă
  • o bucățică de usturoi
  • sare și piper
  • unt
  • 400 g roșii tăiate
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • oregano

Mod de preparare

Cu 10  minute înainte de a pune compoziția la cuptor, dă drumul la aragaz. Într-un bol ceva mai mare se pun carnea de vită frăgezită (aici poți vedea ce trebuie să faci pentru ca preparatul tău să fie la fel de suculent ca la restaurant), parmezanul, miezul de pâine, pătrunjelul, ouăle, usturoiul, sarea și piperul. Se amestecă bine. Se unge o tavă de  formă rotundă (însă merge și una obișnuită) cu unt. Se așază compoziția în tavă. Deasupra se adaugă roșiile, uleiul de măsline, oregano, și puțină sare și piper. Peste acestea se pun câteva felii de mozzarella. Tava se pune la cuptor și se ține pentru 25 de minute – în acest timp carnea se va coace, iar mozzarella de deasupra se va fi topit. Tava se scoate pe un suport și se lasă 5 minute după care se taie în felii ca o pizza autentică.

Tort de ciocolată

Ingrediente

Pentru tort

  • 225 g făină
  • 350 g zahăr
  • 85 g cacao
  • 1 ½  praf de copt
  • 1 ½ bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 250 ml apă fiartă

Pentru topping

  • 200 g ciocolată
  • 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Cuptorul trebuie încălzit cu 10 minute înainte de a pune compoziția la copt. Se unge cu unt o tavă rotundă cu un diametru de 20 cm. Se pun toate ingredientele, cu excepția apei fierbinți, într-un bol. Se amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer până când compoziția se leagă. În acest moment, se adaugă, treptat, apa fierbinte. Compoziția va deveni ceva mai lichidă. Varsă amestecul în tavă și dă-l la cuptor pentru aproximativ 35 minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul compoziției iese curată. Se scoate tortul de la cuptor și se lasă la răcit. Pentru crearea topping-ului de ciocolată, se pune într-un vas frișca lichidă și ciocolata și se amestecă la foc mic până când ciocolata se topește. Se pune la răcit pentru 1 oră sau până când lichidul se îngroașă suficient pentru a putea fi folosit pentru decorat. Tortul se pune pe un platou și, cu ajutorul unui cuțit (și cu multă atenție!), se distribuie topping-ul de ciocolată. După gust, se poate decora cu fructe.

Care rețetă ți se pare cea mai îmbietoare?

Sursa foto: Pexels, Unsplash



Comments

comments

Previous:

Paine cu dovleac – bunatati de toamna

Next:

Cum se face cea mai buna omleta si cateva sfaturi de la marii bucatari

You may also like

Post a new comment