Secrete de frumusețe din țările reci

27 June of 2018

Te-ai întrebat vreodată cum de femeile care trăiesc în țările scandinave 
au tenul atât de frumos, aproape perfect? Astăzi, deslușim împreună câteva dintre secretele lor, la care apelează în fiecare zi pentru a arăta cât mai bine.

1 Unul dintre trucuri este hidratarea: femeile scandinave beau foarte multă apă bogată în minerale, dar o folosesc și la dușurile faciale pe care le fac în fiecare zi. Utilizează apă minerală rece, pe care o vei pulveriza de 20 de ori de ten. Aceasta ajută la reglarea circulației sângelui și curăță porii.

2 Protecția împotriva 
razelor solare
Fie vară, fie iarnă, folosește o cremă cu factor de protecție solară. Dacă în sezonul cald poți alege o loțiune cu un grad mai mare de protecție (30+ sau 50+), iarna caută acele produse care au factor de 10+ sau 15+.

3 Importanța antioxidanților 
și a grăsimilor
Alimentația corectă este una dintre sursele frumuseții tale. Este bine să-ți adaptezi regimul în funcție de anotimp. Iarna consumă cât mai multe alimente bogate în antioxidanți și grăsimi. În țările scandinave, somonul nu lipsește aproape niciodată din dietă.

4 Starea de spirit
Ai observat deja că, atunci când ești fericită, radiezi, pielea ta arată mai luminoasă. Așa că, pe cât posibil, lasă problemele deoparte și încearcă să fii veselă tot timpul. Râzi mai mult, bucură-te de fiecare moment al zilei și pielea ta îți va mulțumi.

5 Renunță la curățarea agresivă a tenului
Pielea agresată, roșie nu reprezintă idealul niciunei femei. Mai bine 
apelezi la o demachiere și o curățare 
blândă a tenului. Pentru rezultate 
vizibile, nu trebuie să te abați niciodată de la acest ritual: seara și dimineața, curăță fața cu un produs potrivit tipului tău de piele. 
Un rol important îl are serumul, mai ales acum, în sezonul rece. Nu uita ca în țările scandinave temperaturile sunt tot timpul mai scăzute.

6 Ai grijă de tine
Specialiștii au constatat că stresul lasă urme adânci pe chipul tuturor. Grăbește îmbătrânirea, apariția petelor maronii și a ridurilor, favorizează acneea și deshidratarea. Bea multe lichide, hidratează pielea din interior, dar și la exterior. Poate ai observat că loțiunile care provin din acea zonă sunt mult mai grase, adaptate corespunzător climatului.

Bucură-te de ajutorul turmericului
Curcuma sau turmericul ajută la atenuarea simptomelor artritei și 
inflamației digestive. Folosit local, acest condiment oferă multe beneficii pentru piele. El stimulează regenerarea celulelor, stimulează producția de colagen, reduce inflamațiile.

Pentru această mască ai nevoie de: o linguriță cu miere, o linguriță cu ulei de nucă-de-cocos, o linguriță cu lapte și o linguriță cu turmeric. Amestecă toate ingredientele până când obții o pastă. Aplic-o pe fața curată și îndepărteaz-o după 15-20 de minute.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Tenul curat, fără mască

Next:

Tatuajul cu henna, eleganță orientală

You may also like

Post a new comment