Se poate doar prietenie între femei și bărbați?

07 July of 2014

Se poate întâmpla ca un el și o ea să se cunoască și să se placă de mult timp, dar  între ei să nu se petreacă nimic amoros. Până la un moment dat, când  se aprinde o scânteie. Se poate doar prietenie între femei și bărbați? Citește o dezbatere sinceră și trage singura concluziile!

Cel mai frumos o ilustrează actorii Billy Crystal și Meg Ryan într-un film din 1989. În „Harry și Sally“, cei doi erau prieteni buni și apropiați, aveau încredere unul în altul. Se distrau bine împreună, ba chiar își căutau parteneri reciproc. Între ei nu se simțea niciun strop de erotism. Până în cea de-a 1001 noapte, când cei doi ajung să facă dragoste.

Citeste si: Repere contemporane: cum devii femeie?

Exact cum a prezis Harry atunci când se cunoscuseră, în urmă cu 10 ani: bărbații nu pot fi prieteni cu femeile, ei vor doar să se culce cu ele.

Sex și sentimente. Până la urmă, Harry a avut dreptate și, în final, s-a și căsătorit cu Sally. Marea dragoste cu final fericit e o rețetă de succes la Holly­wood, însă în viața reală nu se întâmplă mereu la fel. Totuși,  partea cu sexul și faptul că bărbații, atunci când cunosc o femeie drăguță, ba chiar atrăgătoare, se gândesc la un singur lucru, au fost dovedite în studii recente.

Mai exact spus: o echipă de cercetători americani a descoperit, cu ajutorul unui chestionar, că o majoritate zdrobitoare a bărbaților prieteni cu câte o femeie se simt atrași sexual de aceasta. Și sunt convinși că într-o zi vor face sex.
Dar femeile ce spun? Puține dintre ele se simt atrase de amicii lor. Și nici prin gând nu le trece că bărbații cu care sunt prietene văd în ele mai mult decât niște persoane de treabă.

Rezultatul studiului: bărba­ții vor sex cu amicele, iar amicele sunt ușor naive. Prietenia e imposibilă. Explicația? Se pare că bărbații sunt programați genetic să facă sex cu cât mai multe femei posibil, pentru a-și perpetua genele. La urma urmei, tot de pură biologie e vorba.

În ciuda acestei evidențe, există mulți oameni care susțin că sunt prieteni foarte apropiați cu o persoană apar­ținând sexului opus, dar atât. Există și un studiu amplu, care compară rezultatele a 37 de cercetări despre prietenie în general. Rezultatul: dacă într-o prietenie cel puțin una din persoanele implicate este femeie, prietenia este resimțită ca fiind mai satisfăcătoare (dar NU în sens sexual).

Firește, toți bărbații își doresc să aibă o prietenă bună. Dar și femeile descriu prietenia cu un bărbat ca fiind împlinită, deoarece bărbații au deseori o perspectivă mai practică și mai puțin emo­­­țio­nală asupra lucrurilor, afir­mă psihologii.

„Sigur e ceva între ei“, aud de multe ori amicii de sexe diferite. Și totul începe din copilărie, când un băiețel vine acasă o colegă să facă lecții, iar părin­ții mustăcesc.

La fel cum vor mustăci mai târziu cei din cercul de cunos­cuți. Dacă femeia spune că nu are nimic de ascuns, i se răspunde: „Dar el sigur vrea ceva de la tine!“ Psihologii spun că astfel de obiecții vin de obicei de la oameni – în special femei – care se definesc în principal prin atractivitatea erotică. Pentru ele ideea că un bărbat vrea să fie „doar“ prieten cu ele e un fel de jignire, care se traduce prin: „Nu ești destul de sexy.“

Dar dacă nu apare această problemă? Dacă nu există dorință sexuală, pentru că cei doi se cunosc de la grădiniță, sau au ambii relații fericite? Atunci este posibil. Un grad nu prea mare de apropiere pare să fie formula de succes pentru ca un bărbat și o femeie să fie „doar prieteni“. Astfel, bărbatul și femeia pot profita de diferențele dintre ei și se pot distra bine împreună.

Citeste si:

 

Comments

comments

Previous:

Seducție în deșertul fierbinte

ce nu suporta barbatii

Next:

Femeile trebuie să știe ce nu suportă bărbații să audă

You may also like

Post a new comment