Se poarta buclele! Cum faci să ai bucle perfecte

16 September of 2015

Am o veste bună și una proastă. Vestea bună e că-i la mare modă părul buclat. Vestea proastă e că o să trimiți placa ta preferată în șomaj. Totuși, dacă e îngustă, poți face bucle și cu ea.

Părul drept îți dă un aer elegant și sofisticat, dar dacă vrei naturalețe, sex-appeal debordant și să pari cu câțiva ani mai tânără decât ești, buclele sunt soluția.

Se poartă atât onduleurile lejere, mari, cât și părul foarte creț, un trend care n-a mai făcut furori de pe la mijlocul anilor ’70.

Pasul 1: îngrijirea
Deși într-o claie de păr ondulat pare că pot fi ascunse mai ușor problemele de sănătate ale părului, adevărul este altul: pentru bucle frumoase și lucioase, ai nevoie de „materie primă“ de bună calitate, adică de un păr sănătos, fără vârfuri tocite, puternic, mai ales dacă, de la natură, părul e întins și trebuie trecut prin operațiuni de styling pentru a-l încreți.

Ritualul de îngrijire minuţioasă începe încă de la spălarea părului: şamponează-l delicat, îmbracă-l generos în balsam şi perie-l şuviţă cu şuviţă, cu un pieptene cu dinţi rari, cât timp laşi balsamul să acţioneze.

Usucă-ți pletele cu un foehn cu difuzor, pentru volum maxim.

Pasul 2: ondularea
În funcție de tipul de bucle pe care dorești să le obții, vei acționa diferit, folosindu-te de ustensile de styling capabile să acționeze termic sau mecanic pentru a curba cuticula firului de păr.

Bucle naturale obții prin simpla împletire a părului (fă-ți două cozi împletite ori o împletitură „spic“ și dormi așa) sau cu două ondulatoare de mărimi diferite, folosite alternativ (șuvițele din față le ondulezi cu cel de diametru mic, iar pe cele de la spate cu odulatorul un pic mai gros).

Bucle bine definite poți avea cu ajutorul ondulatorului, folosit pe șuvițe egale ca grosime. Nu pieptăna părul după ondulare, doar separă-l ușor cu degetele. Pentru un look glam-retro, ondulează doar 2/3 din fiecare șuviță, lăsând rădăcinile drepte. Bucle de divă obții și cu o placă pentru păr îngustă, cu margini ușor rotunjite.

Bucle mari. Aici intră în rol peria rotativă, pentru care ai nevoie de puțină dexteritate – o să o capeți în timp. Ca să-ți fie mai ușor, separă întâi părul în șuvițe subțiri, prinde-le cu agrafe și desfă-le pe rând, începând de la ceafă, pentru a le ondula.

Pasul 3: întreținerea buclelor
Femeile cu păr fin și foarte drept se plâng că buclele lor, obținute cu „trudă“, nu rezistă. Ca să te bucuri cât mai multă vreme de onduleurile tale folosește un fixativ lejer (fixarea puternică dă un aspect artificial părului).

Aplică-l normal, apoi ținând capul în jos, pentru a fixa și buclele de la interior.

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Machiajul semipermanent. Tot ceea ce trebuie să știi despre acesta

Next:

Masti faciale cu fructe … de iarna

You may also like

Post a new comment