Scapă de temerile sexuale

11 November of 2015

Te așteaptă o noapte de dragoste după un interval destul de lung de când n-ai mai făcut sex? Nu-ți fie teamă, grijile pe care ți le faci sunt  pe cât de firești, pe atât de nefondate. Scapă de temerile sexuale! Înainte de orice ține mine: toată lumea le are, chiar și cele mai frumoase femei.., chiar și cei mai fermecători bărbați.

Temerile sexuale nu sunt doar în mintea ta, ci în mintea tuturor, iar cine spune că nu a experimentat aceste emoții, minte!

Am uitat cum se face!
Atâta timp a trecut de când ai făcut dragoste ultima oară, încât ai impresia că nici nu mai știi cum e să fii cu un bărbat, că ai „uitat cum se face“. Acest gând este absolut normal, ne asigură psihologii, deși lucrurile de genul acesta sunt ca mersul pe bicicletă, pur și simplu nu se uită. Sigur, important este să existe o apropiere (trupească și emoțională) între voi, iar pentru asta este nevoie de timp.

Nu te grăbi să-l „testezi“ sau să te lași testată în dormitor, ci acordă-ți suficient timp pentru a te simți relaxată și în largul tău. Nu există o regulă fixă, de exemplu, să faci sex după x întâlniri. Fiecare are ritmul său și partenerul trebuie să respecte acest lucru.

Citeste si: 6 motive sexy să faceți dragoste în noaptea asta

Nu mai sunt tânără și frumoasă
Semnele trecerii timpului au lăsat urme, iar în dormitor chiar n-ai cum să maschezi acest lucru. Partea bună este că problema aceasta este una mentală. De cele mai multe ori imaginea pe care o ai tu despre tine nu corespunde cu cea a partenerului, a ta fiind mult mai critică și mai negativă.

Întărește-ți stima de sine, făcând ceva pentru tine, pentru suflet, care te mulțumește și-ți dă încredere. Pentru că o atitudine încrezătoare te face atractivă.

Dacă fac ceva anapoda?
Nu există lucruri „corecte“ și lucruri „greșite“ când vine vorba despre sex. În ciuda sfaturilor pe care le auzi din diferite surse cu ce să faci și ce să nu faci, cel mai important este să te asculți pe tine și să știi clar ce-ți place și ce nu. Rămâi naturală și sinceră, iar restul va veni de la sine!

Și dacă nu ne potrivim?
Fiecare dintre noi are anumite idei despre cum trebuie să arate partenerul potrivit. Dar haideți să ne gândim puțin: chiar trebuie să aibă sau să nu aibă o anumită trăsătură și de ce anume? Uneori așteptările prea înalte pot fi semn că ți-e teamă să începi o nouă relație, să nu o dai în bară, un pretext să poți susține împăcată „oricum nu ne potrivim“.

Citeste si: Pericolele sexului neprotejat

Rămân peste noapte sau nu?
Se întâmplă de multe ori ca după prima partidă de sex să fii stingheră. Despre ce să  vorbești? Despre politică, tabloul din sufragerie sau despre cât de frumos e decorat apartamentul? Și cum faci să ajungi la baie fără să te expui prea mult privirilor lui? Ei bine, nu doar tu ai aceste gânduri, ci și el. Cel mai bine este să tratați situația cu umor. Iar de rămas sau nu peste noapte nu putem recomanda – aceste lucruri se simt.

Citeste si: Corpul meu, o chestiune de încredere în sine

Dacă nu „prestez“, mă părăsește.
În cazul acesta cel mai bine ar fi să ți-l scoți din minte. Fii conștientă de valoarea ta și nu accepta decât ce-ți face plăcere. Cu siguranță vrei un partener care să te respecte, nu ai nevoie de cineva care să profite de tine. Regulile le faci tu!

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Relatia toxica. Cele mai evidente semne

Next:

Monotonia vieții sexuale în cuplu

You may also like

Post a new comment