(P) Scapă de stres!

06 November of 2020

În zilele noastre avem nevoie de un sistem nervos echilibrat și un creier puternic tot timpul. Cu siguranță, toată lumea știe ce înseamnă să funcționezi sub presiunea stresului.

Ce este stresul?

Stresul, în primul rând, este o reacție normală a organismului, care activează corpul și mintea pentru a-l ajuta să facă fața unor noi provocări.

Din punct de vedere fiziologic, stresul este o reacție biochimică a corpului la situații neobișnuite. Acest sistem de răspuns al corpului uman la stres este extrem de util. Cu toate acestea, de-a lungul mileniilor, factorii de stres provocați de atac, nevoia de apărare, foame și frigul s-au schimbat.

În societatea modernă, avem de-a face cu o suprasolicitare, care se agravează zilnic datorită conflictelor profesionale și private. Așadar, stresul nu este întotdeauna doar un sentiment de presiune cauzat de timp.

Motivele stresului sunt foarte diverse și individuale:

 • Factori de stres datorați atenției la: lumină, căldură, zgomot, supraîncărcare senzorială, trafic rutier
 • Stresul datorat performanței, ale cărui cauze sunt reprezentate de: șomaj, presiune la locul de muncă, propriile noastre cerințe, pandemie, grija zilei de mâine
 • Conflictele din mediul social: cu colegii, familia, cu prietenii, dar și izolarea și frica de viitor

Ce se întâmplă în organism în timpul perioadelor stresante?

Stresul poate fi înțeles ca răspunsul organismului la o posibilă amenințare la adresa bunăstării. Acest lucru s-a declanșat odată cu începerea dezvoltării omenirii, când era necesar să reacționăm rapid în caz de pericol.

Organismul este în alertă: pompează sânge bogat în acizi și nutrienți în mușchi, respirația și pulsul accelerează, tensiunea arterială crește, pupilele se dilate, mușchii devin tensionați, iar activitatea organelor sexuale și digestive este redusă. Când vine vorba de stres, în corpul nostru au loc, literalmente, focuri de artificii hormonale.

Consecințele stresului permanent

Sistemul de răspuns al corpului uman la stres este extrem de util. Cu toate acestea, datorită societății în permanentă schimbare, mulți dintre noi întâmpină zilnic situații stresante cărora sunt nevoiți să le facă față. Stresul cronic slăbește organismul. Este epuizant ca acesta să treacă de la o situaţie stresantă la alta și astfel, nu ajunge să se mai relaxeze.

Există o strânsă legătură între psihic și corp. De exemplu, stresul poate provoca nu numai probleme mentale, ci și fizice. Din fericire, organismul trimite semnale de avertizare că se află în perioada de stres.

Semnele că ne aflăm într-o perioadă de stres continuu pot include: oboseală frecventă, lipsă de putere, probleme de somn, iritabilitate, stare proastă, dificultăți de concentrare, uitare și nervozitate.

Puteți face ceva să acționați împotriva stresului. Pentru aceasta, este necesar să aflați mai întâi care sunt motivele care vă cauzează un stres atât de mare. Este ceva ce poți schimba, așa încât stresul să nu te mai afecteze?

 • Delegați din sarcini. Nu sunteți singura persoană care se poate descurca cu ele.
 • De asemenea, este esențial să învățați să spuneți “nu”, pentru că numai atunci vă puteți apăra împotriva a prea multor cerințe.
 • Evitați mesele pe fugă. Asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă și cu un aport corect de nutrienți. Vitaminele B contribuie la metabolismul energetic normal și la buna funcționare a sistemului nervos. Atunci când totuși nu puteți să vă asigurați o alimentație bogată în vitamine și minerale, este recomandat să apelați la suplimenta alimentare ce vă vor ajuta să reduceți stresul și oboseala. Unul dintre ele este de la Doppelherz, numit sugestiv Pentru Stres și Oboseală Magneziu 400 DEPOT, care vine în ajutorul nostru cu o combinație specială de vitamine, minerale, extract vegetal și ulei esențial. Doppelherz aktiv Pentru Stres și Oboseală Magneziu 400 DEPOT conține 400 mg de Magneziu și 1,4 mg de Vitamina B6. Alături de Niacină, ele contribuie la reducerea oboselii și eliminarea stresului. În plus, sunt comprimate cu formula DEPOT, un sistem deosebit de fabricație, asemenea unui „rezervor de substanțe nutritive“, din care acestea sunt eliberate treptat și stau la dispoziția organismului timp de mai multe ore.

Vitamina B6 este absorbită de corpul uman prin intestine și o transmite sângelui, organelor și mușchilor noștri. Contribuie la metabolismul normal al proteinelor și glicogenului și joacă un rol în funcționarea normală a sistemului nervos. Pentru ca magneziul să fie bine absorbit de organism și utilizat bine, este recomandată administrarea concomitentă să luați vitamina B6 în același timp.  Vitamina B6 (piridoxina) nu numai că susține sănătatea nervilor și a mușchilor, ci asigură, de asemenea, că magneziul mineral pătrunde în celulele corpului nostru – acolo unde este cel mai necesar. Un comprimat de Doppelherz aktiv Pentru Stres și Oboseală Magneziu 400 DEPOT conține și 120 mg Calciu, 1,1 g Vitamina B1, 16 mg NE Niacină și extract din Frunze de roiniță și ulei din flori de lavandă. Recomandare de administrare: 1 comprimat/zi. Produsul este disponibil în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro

 • Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga și meditația, sunt o modalitate excelentă de a obține pace interioară, relaxare și liniște.
 • Sportul poate ajuta la ameliorarea tensiunii și la reducerea energiilor negative. Sunt recomandate, în special, sporturile de anduranță în aer liber.
 • Restricționați consumul de nicotină, alcool și cofeină, care nu fac altceva decât să pună o presiune suplimentară asupra corpului.
 • Nucile sunt hrană pură pentru creier. Acestea furnizează toate substanțele nutritive importante pentru un sistem nervos bun.
 • Și nu uitată că, în situații de stres, doza zilnică recomandată de Vitamine B poate fi mărită.

Comments

comments

Previous:

Regatul magic al cadourilor, nouă colecție SABON pentru Crăciun

Next:

„Cere-mi ce vrei, acum și oricând!”, volumul 2 din celebra serie de romane romantice semnată Megan Maxwell, acum și în România!

You may also like

Post a new comment