Scapa de punctele negre

12 May of 2016

Dacă te bucuri că ai trecut de adolescență fără a avea tenul invadat de acnee sau alte probleme atât de deranjante specifice vârstei, am să-ți dau o veste destul de proastă: punctele negre pot apărea în orice moment al vieții, nefiind o problemă caracteristică tinerilor.

Acestea apar în momentul în care pielea nu este curățată în profunzime, porii sunt înfundați, iar grăsimea se acumulează la nivelul superficial al epidermei. Din cauza oxidării și a poluării, aceste mici puncte de grăsime capătă culoarea neagră.

Curățarea perfectă
Aceasta este cea mai eficientă metodă de a evita apariția punctelor negre.  Spală-ți chipul în fiecare zi cu apă călduță, folosind un săpun sau o loțiune antibacteriană. După ce mergi la sala de fitness sau practici orice alt sport, este bine să ștergi transpirația tot cu apă călduță. Astfel, îndepărtezi bacteriile care duc la apariția punctelor negre.

Îndepărtarea machiajului
Machiajul, dar și cremele, loțiunile solare sau cele autobronzante astupă porii. De aceea, este foarte important să-ți demachiezi fața în fiecarea seară cu o loțiune de calitate, potrivită tipului tău de piele.

Atenție la produsele folosite!
Dacă ai tenul încărcat sau predispus la apariția punctelor negre, caută produse dermatocosmetice. Anumite componente îți pot încărca pielea în exces, contribuind la apariția problemelor.

Măștile homemade
Ai atâtea produse la dispoziție care te ajută să-ți cureți fața, încât trebuie să faci numai un drum până la bucătărie și să-ți rezervi o jumătate de oră pentru acest ritual de curățare.

Mierea aplicată timp de 20 de minute și apoi clătită cu apă călduță îți lasă pielea catifelată și vizibil mai luminoasă. O altă mască pe care o poți prepara cu ușurință este din iaurt și coajă de portocală. După zece minute, îndepărteaz-o, masând cu delicatețe sau folosind un burețel special.

 

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce nuanta de par ti se potriveste?

Next:

10 reguli pentru un ten fara riduri

You may also like

Post a new comment