Scapa de acnee cu ozonoterapie!

10 March of 2016

Tratamentul cu ozon este un revigorant excelent al organismului, care imbunatateste randamentul energetic prin optimizarea metabolismului celular. Despre aceasta terapie inovatoare, cu aplicatii in medicina si in cosmetica care ofera noi sanse pacientilor, fiind o arma de preventie impotriva imbolnavirilor si avand un remarcabil efect in lupta antiimbatranire, am vorbit cu Adriana Oprea, medic primar medicina de familie, competente in ozonoterapie.

Ozonul are o actiune directa si imediata, avand efect dezinfectant, prin actiunea puternic bactericida, fungicida, virustatica, efect revitalizant si trofic, de regenerare tisulara, antialgic, antiinflamator, miorelaxant, dar are si un puternic efect antioxidant si detoxifiant.

„Actul terapeutic consta in injectarea subcutanata, intraarticulara, intramusculara, insuflarea intrarectala sau prin dizolvarea unei cantitati de amestec oxigen-ozon in sange in cadrul autohemoterapiei, proceduri care au permis obtinerea unor rezultate trapeutice de neasteptat, in diferite patologii“, a explicat medicul.

Specialistul in ozonoterapie a subliniat si care sunt efectele ozonului si principalele lui indicatii:

  • stimuleaza sistemul imun
  • imbunatateste circulatia sanguina in accidentele vasculare cerebrale, cardiace, in arterite, amelioreaz simptomele bolii varicoase
  • aduce beneficii majore in bolile metabolice prin potentarea actiuniiinsulinei in diabet si complicatiile sale
  • scade valorile colesterolului
  • trateaza diverse boli de piele precum psoriazisul, acneea, ulcerele si micozele cutanate
  • rezultate notabile in reumatologie, ortopedie
  • revitalizant in sindromul oboselii cronice, avand efecte antidepresive.

Iata care sunt aplicatiile ozonului in estetica:        

Ozonoterapia folosita de peste 20 de ani in medicina estetica este o solutie terapeutica cu rezultate de durata fara riscuri sau efecte secundare, avand multiple indicatii. Astfel, aceasta metoda are efecte benefice in reducerea ridurilor, tratamentul acneei, a petelor cutanate si a cearcanelor, reduce dilatatiile venoase, vindeca  celulita si vergeturile si este un bun adjuvant in curele de slabire.

„Ozonoterapia este un veritabil inamic al acneei atat prin actiunea antibacteriana, antiinflamatorie, detoxifianta, dar si prin stimularea raspunsului imun si al celui de regenerare. Acestora li se adauga efectul mezoterapic al aplicarilor subcutanate. Aici o sa va dezvalui un secret care are la baza leziunea minimala la nivelul intepaturii, spre care se indreapta celulele de aparare ale organismului si produc o reparatie locala, deci o regenerare“, a completat Adriana Oprea.

Cum se trateaza acneea?

„Terapia acneei consta in infiltratii subcutanate cu ajutorul unei seringi si a unui ac minuscul, atraumatic, a amestecului oxigen-ozon, cu o anumita concentratie, la nivelul zonelor afectate. Concomitent se poate face autohemoterapie sau insuflatii rectale pentru efectele generale ale ozonului“ a specificat medicul.

Daca doresti sa ai rezultate bune este bine sa afli ca un tratament complet se realizeaza in 12 sedinte de ozonoterapie, sedinte efectuate de doua ori pe saptamana. Cu toate acestea specialistul sustine ca primele efecte pozitive ale ozonoterapiei se pot vedea dupa primele 2-3 sedinte.

„Costul unei sedinte de ozonoterapie faciala este de 40 de lei. Dar din pacate eu cred ca doamnele/domnisoarele nu au informatii suficiente despre efectele spectaculoase ale ozonoterapiei in estetica faciala si corporala care reuseste sa remodeleze zone, sa combata celulita complet, vergeturile, ridurile, petele si cearcanele, lipoamele, sa ofere un alt tonus pielii, un aspect luminos si cert intinerit.In plus, acest tratament poate fi facut de oricine, indiferent de varsta, fiindca este lipsit de efecte secundare sau de contraindicatii“, a mai spus medicul  Adriana Oprea.

 

Dr Adriana Oprea face parte din cea mai mare platforma de doctori din Romania – Consultaclick.ro

Consultaclick este o platforma de programari medicale online, fiind o retea formata din peste 300 de clinici si spitale private din Romania si peste 3000 de medici afiliati in retea.
Rolul platformei este sa faciliteze accesul pacientilor la servicii medicale private, de a le pune la dispozitie oferte medicale care sa ii ajute sa faca economie in bugetul personal si de a le oferi informatii utile.

Pana in prezent prin intermediul platformei Consultaclick s-au efectuat peste 40000 de programari medicale.

Pacientii pot alege un doctor sau o clinica pe baza ratingurilor primite de la alti pacienti, dupa pret sau pe baza criteriului proximitatii.

 

Text: Anca Ardeleanu

 

Comments

comments

Previous:

Obiecte banale care iti dau peste cap sistemul hormonal

Next:

Totul despre anemie

You may also like

Post a new comment