Sărbători fără stres – cu pauze scurte şi evadări mici

02 December of 2019

Offf, ce de lucruri de rezolvat! Trebuie să cumpărăm cadouri, să terminăm de gătit, să împodobim bradul. După o perioadă în care stresul continuă, nici oboseala nu va întârzia să apară. Cel mai potrivit ar fi să încercaţi să vă relaxaţi atât înainte, cât şi în timpul treburilor si sa va organizati cu atentie pentru a le duce pe toate la bun sfarsit.

De rezolvat

De rezolvat / Foto: Hepta

Cu adevărat de ajutor este o listă cu un program al lucrurilor ce trebuie rezolvate. Acest plan trebuie să includă şi pauzele benefice organismului.  Ajunul Crăciunului trebuie tratat ca atare, aşadar nu vă propuneţi prea multe. Ceea ce nu este gata până în dimineaţa zilei de 24 decembrie, ar trebui să rămână mai bine pentru zilele următoare Crăciunului.

Bileţele de iubire

Biletele de iubire

Împrăştiaţi mici mesaje către persoanele de lângă dvs. şi către dvs. înşivă. Faceţi-i soţului o bucurie cu un bileţel de amor. Plasaţi-le în locuri strategice cum ar fi oglinda din baie, frigiderul sau telefonul.

Pauză de ceai
Pauza de ceai / Foto: Hepta

Pauza de ceai / Foto: Hepta

Efort mic, însă cu efect mare: aşezaţi un plic de ceai într-o cană, turnaţi apă fierbinte şi aşteptaţi…În curând va mirosi ademenitor a aroma dvs. favorită. Un ceai este întotdeauna relaxant, indiferent de moment sau de loc. Şi în plus este şi sănătos! Ceaiul verde, spre exemplu, conţine multă vitamina C, catechina, care protejează inima şi fenoacizi care au efect împotriva cancerului.

Principiul lămâii

Principiul lamaii / Foto: Hubert Burda Medien

Folosiţi-vă de efectul lămâii. Dacă vă gândiţi câteodată că muşcaţi dintr-o lămâie, salivaţi aproape instantaneu. Folosiţi-vă de faptul că sufletul şi corpul reacţionează la o simplă închipuire pentru a scăpa de sentimentul de apăsare şi tensionare. În fantezia dvs. împachetaţi-vă temerile şi stresul într-o pungă şi aruncaţi-le la gunoi.

Gata cu stresul!

Gata cu stresul / Foto: Hubert Burda Medien

Cu metoda străveche a acupresurii se pot vindeca spiritul şi corpul. Un punct de relaxare este localizat între degetul arătător şi cel mare. Apăsaţi cu degetul mare al celeilalte mâini în direcţia osului de la degetul mijlociu. Dacă aveţi o uşoară senzaţie de durere, înseamnă că aţi găsit punctul. Ţineţi apăsat  două minute, apoi mişcaţi să vedeţi dacă mai aveţi acel punct sub control.

E vremea baii / Foto: Hubert Burda Medien

Reţetă contra stresului

Nu întotdeauna propriile aşteptări sunt cele care creează presiunea, ci aşteptările pe care noi credem că alţii le au de la noi. Nici nu ne  gândim că, spre exemplu, chiar şi soacra s-ar bucura de un pahar de vin şi de o discuţie relaxată.
E vremea băii

Cufundaţi-vă baia în lumina lumânărilor, puneţi-vă muzica preferată şi aşezaţi-vă la îndemînă o ceaşcă de ceai şi o carte bună. In apa caldă corpul se află în elementul său. Respiraţia devine mai profundă, iar ritmul inimii este mai liniştit.

Comments

comments

sfaturi parinti

Previous:

Proaspăt părinte? Iată 10 sfaturi care te vor ajuta să faci faţă mai uşor acestei provocări

Next:

Cum il pacaleste Mos Nicolae pe Mos Craciun

You may also like

Post a new comment