Şapte plante tămăduitoare la îndemâna oricui

26 April of 2016

Şapte plante tămăduitoare la îndemâna oricui – De multe ori, plantele pot fi un remediu mai bun decât orice medicament din farmacie. Astăzi vă prezentăm șapte plante care au proprietăţi benefice asupra organismului şi la care puteţi apela oricând fără ezitare.

Petalele de trandafir
Pot ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual prin reducerea intensității crampelor şi a stărilor proaste cu care multe femei se confruntă în această perioadă. De asemenea, dacă este inhalat, uleiul de trandafir (infuzie) ajută la vindecarea alergiilor şi astmului. Mai este folosit în tratarea depresiei şi a durerilor de cap.

Urzica
Cunoscută pentru combaterea inflamaţiilor, urzica ajută la calmarea mâncărimii sau roşeții ochilor. Căutaţi în plafar capsule cu extract de urzică sau ceaiuri.

Ghimbirul
Pe lângă gustul deosebit pe care îl capătă mâncarea atunci când adăugăm rizomul aceastei plante, trebuie să ştiţi că ghimbirul este şi un remediu pentru diverse probleme medicale. Acesta stimulează organismul să elibereze enzimele necesare pentru descompunerea hranei, astfel încât substanţele nutritive sunt mai uşor de absorbit. De asemenea, este şi un bun remediu pentru greaţă şi rău de maşină.

Trifoiul roşu
Ceaiul de trifoi roşu conţine antioxidanţi care ajută la metabolizarea toxinelor, purificând astfel organismul. Îmbunătăţeşte drenajul limfatic şi funcţiile rinichilor şi ale ficatului, acestea fiind două organe-cheie care curăţă toxinele.

Semințele de in
Recoltate de mii de ani, semințele de in sunt lăudate pentru activitatea antioxidantă și beneficiile antiinflamatoare. Totodată studiile au relevat capacitatea acestora de a reduce tensiunea arteriala. Poate chiar ajuta la reducerea obezității.
Semințele de in sunt una dintre cele câteva surse naturale de acizi grași omega-3.

Echinaceea
este mult mai mult decât acele frumoase, violete, floricele care se văd în grădini. Aceste flori au fost folosite de secole ca medicamente sub formă de ceaiuri,sucuri și extracte. Astăzi, ele pot fi luate ca pulberi sau suplimente. Cea mai cunoscuta utilizare a echinaceei este de a scurta simptomele racelilor.

Unii dintre cei mai vechi oameni care foloseau echinaceea ca plante medicinale erau americani nativi. Primele dovezi arheologice datează din secolul al XVIII- lea.

Lavanda
dacă aveți anxietate, este posibil ca cineva de-a lungul timpului să vă recomande să utilizați ulei esențial de lavandă și pentru un motiv bun. Această floare aromatică purpurie are o poziție destul de puternică în rândul studiilor, care s-au axat în principal pe capacitățile sale anti-anxietate. Recent, s-a descoperit că lavanda are și avantaje antiinflamatorii și proprietăți sedative pentru un somn mai bun.

Lavanda a fost prima dată adusă în Provence, Franța, de către romani acum 2 000 de ani.

Mușetelul
cu flori care seamănă cu margaretele mici, mușețelul este o altă plantă medicinală cu proprietăți anti-anxietate. Majoritatea oamenilor o cunosc pentru că este o variantă populară de ceai (peste 1 milion de cești de ceai pe zi sunt consumate în întreaga lume). Un studiu recent a analizat dincolo de utilizarea sa pentru anxietate și a confirmat că planta prezintă, de asemenea, potențial în tratamentele anticanceroase.

Citeste si:

 sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Cum calmezi stomacul suparat. 11 sfaturi bune

Next:

Yoga pentru ochi

You may also like

Post a new comment