Sani frumosi, fese catifelate si ce trebuie sa faci pentru asta

17 July of 2015

Îngrijirea pielii de pe sâni şi fese e la fel de importantă precum menţinerea în bună formă a acestui „arsenal“ feminin. Ritualul e simplu şi la îndemână, trebuie doar să ne ţinem de el.

Sunt părţile care ne subliniază, mai mult decât orice parte a corpului nostru, feminitatea. Le vrem ferme şi tonifiate, iar acest rezultat se obţine prin sport şi-o nutriţie echilibrată, cum am învăţat din paginile anterioare. Să ne ocupăm şi de calitatea pielii din aceste zone „fierbinţi“, variabilă ce poate face diferenţa în ecuaţia senzualităţii feminine.

Atingeri plăcute

Pielea din zona decolteului şi a feselor poate da de furcă în rutina îngrijirii zilnice şi a menţinerii catifelării, pentru că rareori e o piele normală, fără probleme. Ori avem de-a face cu un exces de sebum, ce poate duce la coşuri, puncte negre, iritaţii, ori este foarte uscată, deshidratată şi aspră la atingere.

♥ pielea grasă necesită exfolieri repetate, cu ajutorul unui scrub delicat. Poţi folosi un gel de duş cu particule exfoliante, pe care să-l aplici, prin mişcări circulare, cu un burete de masaj. Nu freca foarte puternic, mai ales pe sâni, ca să nu iriţi şi mai mult pielea. După duş, aplică o cremă de corp hidratantă, nu foarte grasă.

♥ pielea uscată va fi rapid revigorată şi i se va reda catifelarea cu ajutorul uleiului de măsline. Foloseşte un ulei de calitate, extravirgin, pentru a te bucura de toate calităţile lui curative. Aplică-l pe pielea umedă. Dacă nu eşti adepta soluţiilor naturale, foloseşte loţiuni pentru corp nutritive, onctuoase. La exfoliere poţi apela o dată la două săptămâni, pentru regenerarea epidermei şi îndepărtarea celulelor moarte, dar nu uita să foloseşti, după aceea, o cremă intens hidratantă.

Un NU hotărât apei fierbinţi!

Duşurile foarte fierbinţi sunt cel mai mare duşman al fermităţii şi elasticităţii pielii, mai ales când vorbim de sâni şi fese. Apa la temperaturi înalte usucă pielea, sparge capilarele, favorizează celulita şi agravează iritaţiile. 
Dacă eşti friguroasă, încălzeşte bine camera de baie, pentru a te simţi confortabil, dar spală-te cu apă călduţă. Încearcă şi duşul scoțian (alternezi apa caldă cu cea rece), 
e excelent pentru tonifiere.

Exerciţii cu dus-întors

Când vine vorba despre fese, e limpede că sportul le menţine în bună formă şi, la pachet cu o alimentaţie sănătoasă şi masaj, topeşte celulita de pe ele şi le dă o formă de invidiat. În privinţa sânilor, lucrurile sunt un pic mai nuanţate. Foarte multe femei care se duc periodic la sală şi şi-au dezvoltat frumos masa musculară se plâng că au cam rămas fără… sâni.

Ţesutul din acea zonă este adipos şi, în condiţii de efort susţinut şi de alimentaţie bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi, îşi micşorează volumul. Ca să nu fii nevoită să-ţi iei sutiene cu o măsură, două mai mici, nu-ţi exersa prea intens pectoralii şi, la exerciţiile pentru braţe, foloseşte greutăţi de maximum două kilograme.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

trucuri pentru frumusete

Previous:

8 trucuri pentru frumusete de care (probabil) nu stiai

Next:

7 lucruri interesante pe care nu le știai despre mascara

You may also like

Post a new comment