Tratament prin acupunctură

20 February of 2012

Yuri Arcurs, 2012/Shutterstock.com

Acupunctura este un sistem complex de diagnosticare, tratare și prevenire a bolilor, ocupând un loc important în medicina tradițională. Originile acupuncturii se pierd în negura istoriei, fiind similare cu începutul civilizației pământene. În trecut se utilizau pietre calde sau reci, ace din piatră sau din bambus. Eficiența în tratament a crescut odată cu utilizarea acelor din metal.
Rolul tratamentului
Tratamentul constă în înțeparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, aflate de-a lungul unor meridiane energetice, care formează o rețea complexă. Scopul tratamentului urmărește echilibrarea tuturor funcțiilor organismului.
Prin acupunctură este crescută rezistența proprie a organismului la îmbolnăvire și refacerea energiei afectate a diferitelor organe.
Echilibru energetic
S-a demonstrat că acupunctura eliberează în sistemul nervos central endorfine (hormoni cu efect analgezic).În principal, penetrarea acelor este puțin dureroasă, implantarea lor efectuându-se la doar 3–4 mm. Ședințele sunt, în general, în număr de 5–10, totalizând fiecare între 15 și 30 de minute și efectuându-se o dată la două zile.
Acupunctura nu este o procedură invazivă. Nu presupune metode dureroase sau dăunătoare corpului, nu are efecte secundare și este mai ieftină comparativ cu tratamente din medicina convențională.
Acupunctura este folosită cu succes ca instrument de prevenție a bolilor și de menținere constantă a unei stări de bine. În concluzie, acest tip de tratament definește fiecare afecțiune ca efect al dezechilibrului energetic.

Comments

comments

Previous:

Gripa intestinală: cum o eviți, 
cum o tratezi

Next:

“La centrul medical, ca în vacanță”

You may also like

Post a new comment