Totul despre retenția de apă

27 January of 2017

Indiferent de anotimp, vasele de sânge se dilată iar organismul nostru reţine apa mai mult decât în alte anotimpuri. Picioarele, mâinile şi, deseori, chiar faţa se umflă. Specialiştii ne explică modurile în care putem combate acest fenomen.

Medicii sunt de părere că, atunci când acumulăm foarte multă apă în ţesuturi – edem -, suferim de un dezechilibru între lichidele pe care le pierdem prin transpiraţie, urină , lichidele băute şi apa conţinută de alimente. Dacă reţineţi multă apă în corp, vă confruntaţi cu o dereglare a schimbului de lichide între ţesuturi şi plasma sangvină. Iar lichidele trec în cantitate prea mare în ţesuturi. Astfel, prin presiunea creată, circulaţia sangvină este îngreunată.

Ce boli pot fi de vină

Potrivit specialiștilor, persoanele care suferă de insuficienţă renală reţin apa în organism pentru că au funcţia rinichilor alterată, iar eliminarea lichidelor din organism este îngreunată. Ciroza şi insuficienţa cardiacă sunt boli ce favorizează acest fenomen. De asemenea, persoanele care suferă de tromboflebită sau dereglări hormonale mai au această problemă. În cazul femeilor, organismul reţine lichidele în perioada premenstruală sau la menopauză, acumulările fiind în special în zona abdominală. În toate aceste situaţii se exercită o presiune asupra sistemului venos, iar circulaţia sangvină are se suferit.

Afla mai multe AICI

Citeste si:

Scapa de burta in patru pasi

De ce reţinem apa în organism?

Apa de argint. Ce este si ce beneficii are

Comments

comments

Previous:

Ce poți mânca pentru a calma ulcerul

Next:

Mișcă-te cu talent! De la epoca vitezei la sedentarismul cronic

You may also like

Post a new comment