Sănătatea românilor, în pericol! Iată cum te poţi feri!

22 November of 2016

I-am luat pe greci, dar nu la capitolul turism. România a ocupat, în anul 2015, locul doi, după Grecia, la consumul de antibiotice, clasamentul fiind întocmit la nivelul Uniunii Europene.

Consumul de antibiotice a crescut anul trecut în țara noastră, comparativ cu 2014, iar România continuă să fie în topul țărilor din regiunea Uniunii Europene, raportat la consumul de antibiotice, potrivit celui mai recent raport al Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC).

În 2015, România a înregistrat un consum de antibiotice de 33,3 doze zilnice definite (DDD)/1.000 de locuitori pe zi (față de 31,16 DDD/1.000 loc./zi în 2014), al doilea cel mai ridicat din Europa, după Grecia.

Anual, 25.000 de europeni, ucişi de rezistenţa la antibiotice

Una dintre principalele ameninţări la adresa sănătăţii populaţiei, la nivel global, este rezistenţa la antibiotice, care constituie, potrivit specialiștilor, dezvoltarea antibiotico-rezistenței, accelerată de consumul excesiv și nepotrivit de antibiotice.

În prezent, în Europa, aproape 25.000 de oameni își pierd viața anual ca urmare a infecțiilor produse de bacterii multirezistente la antibiotice. Antibiotico-rezistenţa semnifică faptul că antibioticele folosite pentru tratarea unor infecții nu mai sunt eficiente. În contextul creșterii rezistenței la antibiotice, la nivel mondial, medicii atrag atenţia că, în lipsa unor măsuri urgente, întreaga lume se îndreaptă cu paşi repezi către o „eră postantibiotice”, în care infecţii comune, tratabile până acum, ar putea să ducă, din nou, la decese.

Afla mai multe AICI

 

Citeste si:

  1. Antibiotice, bacterii și virusuri
  2. Monturile – un adevăr dureros
  3. Uleiurile esentiale, antibiotice naturale
  4. Candidoza – tot ce trebuie sa stii despre aceasta infectie

Comments

comments

Previous:

Şapte afecțiuni ale coloanei care sunt agravate de frig

Next:

Hidroterapia, tratament pentru rănile care nu se vindecă

You may also like

Post a new comment