Îngrijește-ți picioarele ușor

03 October of 2013

Îngrijește-ți picioarele ușor – Te deranjează bătăturile cu aspectul lor neplăcut? Iată, cum poți scăpa de ele:
Adeseori, pantofii noi sau cei incomozi, dar atât de frumoși, pot răni călcâiele și degetele picioarelor după o zi întreagă de mers pe jos, dând naștere inesteticelor bătături. Aunci când este supusă des frecării și pentru un timp îndelungat, epiderma creează treptat un strat îngroșat de celule moarte, care poate evolua către hipercheratoză (bătătură cu interior dur).

Înainte de a fi răzuită, bătătura trebuie înmuiată. Plasturii pe care ai picurat ulei de măsline sau de ricin sunt foarte eficienți, în acest sens.

Imediat după duș sau după o baie caldă, când pielea devine umedă și moale, utilizează o piatră ponce pentru a freca bătătura și a elimina celulele moarte, dar nu încerca să răzuiești întreaga bătătură într-o singură ședință, fiindcă îți poți provoca răni mult mai dureroase. Prepară-ți singur(ă) un produs contra bătăturilor, zdrobind 5 tablete de aspirină cu 1/2 linguriță suc de lămâie și 1/2 linguriță apă. Aplică pasta pe pielea îngroșată și învelește piciorul în folie de plastic, apoi într-un prosop încălzit. Acidul salicilic va arde eficient bătătura.

Dacă bătătura este localizată între 2 degete, așază între acestea un separator special din spumă, pe care îl poți achiziționa din farmacii. În unele ca­zuri, un branț în pantof poate să scadă presiunea asupra bătăturii, micșorând timpul de recuperare.

Poartă pantofi în care să existe un spațiu între degetul mare și vârf, astfel încât degetele și bolta plan­tară să nu fie presate.

Cumpără-ți pantofii seara, după serviciu, atunci când picioarele sunt umflate, pentru a nu constata a doua zi de dimineață că perechea aleasă este prea strâmtă. Alege pentru fiecare sport tipul potrivit de încălțăminte.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Cum scapi de atacul insectelor

Previous:

Cum scapi de atacul insectelor

Next:

Puterea alimentelor antioxidante

You may also like

Post a new comment