Metode simple pentru a curăţa ficatul de toxine

31 October of 2016

Denumit şi “uzina” organismului, ficatul este cel mai mare organ din corp şi are un rol important în buna lui funcţionare. Pentru a-l menţine sănătos, este esenţial să-l curăţăm de toxine. 

Cu rolul de a regla circulaţia sângelui, ficatul este cel care produce aminoacizii şi substanţele ce ajută la regenerarea şi detoxifierea organismului. Ficatul se află în fiecare zi sub presiunea tuturor substanţelor chimice introduse în organism care afectează funcţiile hepatice, iar pentru a-l păstra sănătos trebuie să-l curăţăm de toxine.

Apa cu lămâie şi usturoiul stimulează enzimele

“Dimineaţa, imediat după ce ne trezim, trebuie să bem un pahar cu apă călduţă în care am stors zeama unei lămâi. Astfel, ficatul va fi stimulat să producă mai multe enzime şi va scăpa de toxinele acumulate. Evident, nu trebuie să adăugaţi zahăr în această «limonadă». Un important rol hepatoprotector are şi usturoiul: conţine substanţe ce stimulează enzimele din ficat, dar este bogat şi în alicină şi seleniu”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

500 g de struguri roşii/zi

Reale proprietăţi detoxifiante au şi strugurii roşii: stimulează ficatul să elimine toxinele pe care le-a acumulat. Pentru un efect maxim, trebuie să mâncaţi circa 500 g de struguri roşii pe zi. Evident că puteţi consuma şi alte fructe în afară de aceştia.

Afla mai multe AICI

  1. 12 motive ca să mananci banane
  2. Cele mai bune surse de fier
  3. 7 alimente pe care ar trebuie sa le mananci zilnic
  4. Cele mai bune alimente

Comments

comments

Previous:

Cum evităm durerile de spate la serviciu și acasă

Next:

Totul despre glanda care ne reglează ritmul inimii şi apetitul

You may also like

Post a new comment