Cum poți trata eficient afecțiunile gingiilor

08 February of 2012

Gingivita este o formă de inflamație a gingiilor provocată de tartru, stratul lipicios de particule din mâncare care se acumulează pe dinți. Tartrul irită gingiile și, dacă nu este înlăturat prin periere și curățare, se poate transforma în depozite minerale tari, care nu mai pot fi înlăturate decât de către medicul stomatolog.
La medic
Dacă ai dinții curățați și examinați profesional de două ori pe an, o iritație minoră a gingiilor nu necesită o vizită la dentist.Fă-ți programare doar dacă observi o modificare a stării gingiilor sau dacă acestea încep să sângereze. De asemenea, în cazul unei dureri acute, dacă ai febră sau ganglionii limfaticide la nivelul gâtului inflamați, mergi la medic.
Metode simple
Pentru a ameliora durerea și a reduce inflamația, clătește-ți gura 30 de secunde cu apă cu sare. Pune-ți un pliculeț umed de ceai pe zona dureroasă. Acidul tanic este un compus astringent care oprește sângerarea. Bicarbonatul de sodiu utilizat pentru a tampona gingiile omoară germenii și neutralizează acizii pe care aceștia îi secretă. Medicina ayurvedică recomandă masarea gingiilor cu ulei de cocos.

Gălbenelele sunt un remediu folosit de mult timp în vindecarea leziunilor. Gargara cu ceai de gălbenele reduce inflamația gingiilor dureroase. Eficientă în tratarea gingivitei este și clătirea gurii cu ceai de mușețel. Se pune o cană de apă caldă peste 3 lingurițe de mușețel, se lasă 10 minute, se strecoară și se răcește.

Mai multe metode de tratament găsiți în Ioana 3, acum pe piață

Comments

comments

Previous:

Lupus eritematos – o boală autoimună

Next:

Românii au
 probleme cu somnul

You may also like

Post a new comment