Copiii, vaccinaţi obligatoriu!

11 April of 2017

Potrivit unui proiect de lege, aflat în dezbatere pe site ul Ministerului Sănătăţii, vaccinarea copiilor va fi obligatorie pentru înscrierea în colectivitate. Mai mult, părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii, fără a avea adeverinţe medicale care să ateste faptul că există contraindicaţii pentru imunizare, riscă între 3 şi 7 ani de închisoare pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

În cazul în care  refuzaţi să vă vaccinaţi copiii, autorităţile abilitate  vor putea sesiza serviciul public de asistență socială și direcția generală de asistență socială și protecția copilului privind neglijarea medicală și încălcarea drepturilor copilului de către părinți sau reprezentanți legali.

Se înfiinţează noi comisii

Potrivit proiectului de lege, în cadrul Institutului Național de Sănătate Publică se va înființa Grupul Tehnic de  Coordonare a Activităților de Vaccinare (GTCAV), structură fără personalitate juridică, independentă, a cărei activitate este finanțată din fonduri alocate Programului Național de Vaccinare, cu rol în elaborarea Strategiei Naționale de Vaccinare și coordonarea activității de vaccinare la nivel național.

Citeste ami multe AICI

Comments

comments

Previous:

Oase sănătoase pentru toată viața

Next:

O nouă ediție Sănătatea de azi!

You may also like

Post a new comment