Caise. Fructele de aur ale verii

16 June of 2016

Trebuie sa mancam caise pentru ca sunt fructe minunate de care organismul are nevoie. Pe buna dreptate despre caise se spune ca sunt fructele de aur ale verii, iar o cura de caise este o binefacere imensa pentru organism.

Stiai ca in trecut chinezii considerau caisele fructele zeilor si le foloseau ca tratament de infrumusetare si de prelungire a vietii. Despre caise se poate spune ca sunt o sursa fabuloasa de vitamine A, C, B si beta-caroten. prin aceasta au calitatea de a imbunatatii vederea si de a ajuta la regenerarea tesuturilor si a nervilor.

Una din marile beneficii ale caiselor este aportul mare de fier pe care aceste fructe il aduc, fiind folosite atat pentru intarirea dintilor, cat si a sitemului osos, dar mai ales pentru prevenirea anemiei.

Caisele ajuta la tonifierea ficatului, stomacului si a inimii, contribuind la refacerea unor tesuturi importante ale acestor organe. Luptand impotriva infectiilor sau bacteriilor, caisele au efecte laxative datorita continutului lor de celuloza si pectina. Se stie despre caise ca sunt fructele care contin fabuloasa vitamina B17 numita si amigdalina, care joaca un rol important in lupta cu diverse boli incurabile, precum cancerul.

Pentru a profita de toate aceste beneficii este necesara o cura de caise. Cura are un efect revitalizant si curativ, dar reprezinta si o etapa importanta in dietele de slabit. Fructele trebuie consumate cu aproximativ o ora inainte de masa sau chiar intre mese pentru ca acestea sa fie usor asimilate. Se recomanda consumul a circa 300-500 de grame de caise pe zi, pe o perioada de circa 2-3 saptamani. Cura elimina toxinele, controleaza digestia, inlatura constipatia, lupta impotriva infectiilor, combat astenia si starile depresive, stopeaza pierderile de memorie, trateaza insomnia, regleaza hemoglobina.

De la caise se consuma tot: fructul samburele si, in perioada cand pomii sunt in floare se pot recolta si flori.

  • Samburii sunt folositi la tratarea problemelor respiratorii grave: astm, bronsita sau tuse.
  • Florile de cais sunt si ele folosite in industria cosmetica, in special la fabricarea produselor pentru tenul uscat si ridat sub forma de comprese si ceaiuri.
  • Uleiul de caise este folosit atat pentru masaj, cat si in aromaterapie, intrucat calmeaza pielea si ofera o stare de bine psihicului.
  • Datorita compozitiei lor, caisele pot fi mancate si de bebelusi mai mari de 8 luni.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

 

Comments

comments

Previous:

Ceaiuri racoritoare de vara

Next:

Mici neplăceri estivale: primul ajutor

You may also like

Post a new comment