Samnaun în Elveţia – Schi și cumpărături

13 November of 2009

Samnaun ElvetiaÎn valea alpină Engadin din Graubuenden se află o zonă turistică deosebită. Pe lângă zăpadă, oferă multe alte atracţii.

Căderea primei zăpezi trezeşte Samnaunul la viaţă. Cea mai mare zonă de schi din Alpii de Est accelerează pulsul oricărui iubitor al sporturilor de iarnă – snowboarderi, fondişti sau schiori. Lipsa taxelor vamale asigură buna dispoziţie.
Prima telecabină supraetajata din lume transportă la o singură cursă 180 de persoane din Samnaun-Dorf la cota 2 500 m. Odată ajunşi, turiştii se împrăştie. Văi late pentru începători, piste dificile pentru profesionişti – fiecare îşi găseşte pârtia. În orice situaţie merită să coborâţi până în Alp Trida (2 270 m) – cel puţin pentru pizza preparată la cuptorul cu lemne de la restaurantul cu autoservire.
Loipen şi 40 de km de trasee de drumeţie amenajate întregesc oferta de iarnă. În cadrul programului „apresschi” sunt recomandate cumpărăturile: deoarece în secolele trecute valea era aproape inaccesibilă în anul 1892 zona a fost  scutită de la plata taxelor vamale. Situaţia a rămas neschimbată. Oferta de podoabe şi parfumuri este deosebită.
Contrabandiştii, cândva feriţi de ochii lumii, au în Ischgl o asociaţie, hoteluri şi restaurante care amintesc de o tradiţie seculară.
CM de Moş Nicolae
Fete în costumaşe roşii, figuri simpatice cu lungi bărbi albe, muzică, petreceri şi bună dispoziţie oriunde aţi merge: ClauWau (Santa Claus World Championship) este o petrecere uriaşă.

Comments

comments

Previous:

Valea Cernei – Domogled pe urmele lui Hercule

Next:

Verde de Bucovina – Gura Humorului, relaxare, linişte şi candoare în inima Bucovinei

You may also like

Post a new comment