Salinoterapia sau terapia cu sare

19 March of 2018

Salinoterapia sau terapia cu sare este una dintre cele mai simple tratamente care există. Nu trebuie să faci altceva decât să… respiri!

Sarea, venerată din Antichitate!
În timpuri străvechi, sarea a fost prețuită întâi ca aliment. Era foarte scumpă și greu de procurat, deci extrem 
de apreciată. Cei mai buni soldați ai Imperiului Roman erau plătiți în sare. Proprietățile curative ale sării au fost descoperite tot în acea perioadă, ea devenind unul dintre cele mai vechi remedii din lume. Așadar, sarea era folosită la răceli, dureri de stomac, dureri articulare sau era pusă pe răni pentru o vindecare mai rapidă și fără infecții. În vremurile medie­vale, domnițele o foloseau pentru albirea pielii. Când s-a trecut de la extragerea sării din munți de sare la exploatarea ei din zăcământ, au fost recunoscute proprietățile aerosolilor de sare.

Metodă alternativă, dar și complementară, previne și tratează afecțiuni respiratorii precum astmul bronșic, rinita cronică, sinuzita, polipoza, insuficiența respiratorie, infecțiile respiratorii, bronșitele, pneumoniile, alergiile. Terapia cu aerosoli salini este 100% naturală.
Ea se face prin inhalarea de aerosoli, care acționează atât în interiorul corpului, cât și la exterior , întrucât sunt absorbiți prin piele.

Beneficiile salinoterapiei

Aerosolii curăță căile respiratorii de impuritățile ce cauzează deranjantele afecțiuni, precum bacterii, toxine sau alergeni. În funcție de cât de sensibil este organismul, anumite boli se pot chiar croniciza. Mediul urban, poluat de noxe, praf și alte impurități, este de neevitat pentru majoritatea dintre noi. Așa că salinoterapia ar trebui introdusă profilactic în viața noastră. Sarea este un antibacterian recunoscut și, în plus, are multe beneficii asupra organismului uman:

  • întărește sistemul imunitar;
  • detoxifică organismul;
  • susține regenerarea pielii, tratând afecțiuni ale epidermei;
  • ajută în funcționarea optimă 
a aparatului digestiv;
  • reduce stresul și efectele acestuia, combate inclusiv depresia;
  • tratează sforăitul;
  • calmează crampele musculare;
  • tratează ulcerul;
  • ajută în tulburări ale tiroidei.

Tratamente în salină
Oamenii au început să-și trateze bolile în salină încă din secolul al XIX-lea, când au observat că minerii erau mult mai sănătoși și nu aveau probleme nici cu sistemul respirator, nici altele legate de imunitate în general. Studiile asupra tratamentelor în salină au început în secolul XX, când s-a inițiat amenajarea salinelor de suprafață pentru a fi studiate în detaliu efectele sării asupra corpului uman, în diverse condiții de temperatură și umiditate. 
Concluziile au fost uluitoare. Drept urmare, medicina modernă a acceptat salinoterapia în lista tratamentelor pentru diverse afecțiuni.

Camera salină 
haloterapică
Pentru un acces mai larg, au fost construite camere de sare în centrele spa. Aceste camere au fost amenajate astfel încât să ofere un mediu adiabatic. Bucăți de sare naturală acoperă pereții, ceea ce înseamnă că suprafața de contact a sării cu aerul este mult mai mare decât într-o salină. Datorită tehnologiei, sunt menținute o temperatură și o umiditate constante. În plus, nu există curenții de aer care pot apărea într-o salină naturală. Sistemele generatoare de ceață salină păstrează un mediu propice tratamentelor. Dacă ți se pare că salinele sunt prea departe, găsești inclusiv în București trei astfel de camere saline.

Atenție! Aerosolii din falsele saline pot irita mucoasa oculară a persoanelor foarte sensibile!

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Simptome comune ale infecțiilor urinare feminine

Next:

Sensibilitatea la schimbările de vreme

You may also like

Post a new comment