Salată de linte cu piept de pui și ruccola
Ingrediente (4 porții):
• 300 g linte
• 1 ceapă roșie
• 2 linguri ulei
• 2 l supă
• 1 foaie de dafin
• 1 fir cimbru
• sare, piper
• 400 g file de piept de pui
• 250 g roșii cherry
• 1 mână ruccola
• 4 linguri ulei de măsline
• 2 linguri oțet de vin roșu
Preparare
1 Se așază lintea într-o sită și se trece prin jet de apă rece; se lasă să se scurgă. Se toacă ceapa, se taie cuburi. Se călește în ulei; se adaugă lintea și se călește. Apoi se adaugă 1,5 l supă, foaia de dafin și cimbrul, sare și piper. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 45 min.
2 Se spală carnea, se șterge, se sărează și se piperează. Se așază în restul de supă, fierbinte, și se lasă să fiarbă cca 20 min. Se scoate, se lasă să se răcească și se taie bucăți.
3 Se spală roșiile și se taie jumătăți. Se pregătește ruccola. Se amestecul uleiul cu oțet, sare și piper. Se servește lintea scursă cu ruccola, roșii și pui; deasupra se toarnă vinegretă.
Preparare: 30 min.; La foc: 65 min.; Per porție: cca 520 kcal; Proteine: 43 g; Grăsimi: 20 g; Carbohidrați: 41 g
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
23 Dec
Tort de citrice cu ciocolată – grepefrut delicios și răcoritor
CulinarAcest tort de citrice cu ciocolată este un tort fantastic, racoritor, delicat, gustos si irezistibil. ...
-
06 Nov
Smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna
CulinarAm o colectie gustoase de smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna, cu alte ...
-
06 Mar
Tăiței cu pesmet, nucă și dulceață – retetă de post
CulinarTăiței cu pesmet, cu sau fără nucă, cu sau fără dulceață sunt o parte din ...
-
06 Mar
Pavlova cu zmeură. Rasfat de primavara
CulinarPavlova cu zmeură – este genul acela de desert pe care trebuie sa-l faci, sa-l ...