Salata de conopida cu de toate, un deliciu pe care trebuie sa-l faci

27 April of 2020

Salata de conopida, după această rețetă este un veritabil deliciu!

Conopida este o legumă extrem de sănătoasă, care este o sursă semnificativă de nutrienți. De asemenea, conține compuși unici care pot reduce riscul apariției mai multor boli, inclusiv boli de inimă.

Și asta nu este tot. Conopida este esențială în dieta femeilor, dat fiind faptul că o serie de compuși sunt capabili să prevină apariția unor forme de cancer din sfera genitală. Se consideră că o porție de conopidă pe săptămână poate face asta.

În plus, este foarte bună în diete pentru că nu are multe calorii. Profilul nutritiv al conopidei este destul de impresionant. De fapt, conopida conține aproape toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie (vitamina C, K, B6, folați, potasiu, mangan, magneziu și fosfor. De asemenea, conopida este bogată în fibre, ceea ce este benefic pentru sănătatea generală a organismului. Fibra este importantă deoarece alimentează bacteriile sănătoase din intestin, care ajută la reducerea inflamației și la promovarea sănătății digestive.

12 porții
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 6 minute
Timp de răcire: 1 oră

Ingrediente pentru salata de conopida:
1 conopidă, tăiată
1/2 cană fasole verde, proaspătă, congelată sau conservată (clătită și scursă)
1/2 cană maioneză fără grăsime, smântână sau iaurt simplu
2 roșii tocate și scurse
1/4 cană morcov ras
1/4 cană ceapă roșie tocată mărunt
1/4 cană ardei copt roșu sau verde
1 linguriță rasă pudră de chili (opțional)
2 lingurițe pătrunjel tocat
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
sare
piper negru
1 lingură suc proaspăt de lămâie
1 salată mărunțită

Cum se face salata de conopidă:
Pune conopida și fasolea verde (indiferent dacă sunt proaspete sau congelate) în apă clocotită timp de 6 până la 8 minute, apoi scurgere-le. Între timp, combină ingredientele rămase, cu excepția salatei, și amestecă bine. Se amesteca totul cu salata verde, conopida și fasolea verde. Se dă la frigider timp de cel puțin 1 oră înainte de servire.

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea; sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Previous:

Tort vegan de ciocolată. Perfect pentru sărbătoarea de Florii

capsuni

Next:

Avem căpșuni. Ce facem cu ele

You may also like

Post a new comment