Să vorbim despre ciocolată

11 September of 2019

Să vorbim despre ciocolată – Bogată în vitamine, glucide și lipide, ciocolata are o mulțime de beneficii pentru organism, printre care stimularea sistemului nervos, menținerea echilibrului alimentar și prevenirea apariției bolilor cardiovasculare. Dar dacă o folosim pe piele?

Când vorbim de avantajele ei, ne referim desigur la ciocolata neagră, bogată în cacao, un ingredient cu multe flavonoide, care datorită proprietăților antioxidante ajută pielea să radieze de sănătate.

Tratamentele faciale au efect antiaging și sunt potrivite oricărui tip de piele. Ciocolata induce producerea de endorfine, o substanță produsă de creier care poate suprima durerile și care stă la baza stărilor de relaxare sau bucurie.

Scrubul cu cacao, unul dintre cele mai căutate tratamente din saloanele spa, îți exfoliază pielea delicat 
oferindu-i strălucire și o senzație de prospețime.

Împachetările cu ciocolată contribuie la eliminarea aspectului de coajă de portocală (celulită) și la redobândirea elasticității și fermității pielii. Procedura relaxantă și hidratantă îți trezește imediat simțurile și are o acțiune tonifiantă.

Împachetările cu ciocolată caldă și parafină sunt un must-have în orice salon. Ajută la hidratarea pielii, îmbunătățesc fluxul sangvin, iar stratul de parafină acționează în profunzime  prevenind îmbătrânirea. Tratamentul ia sfârșit după ce corpul este acoperit cu prosoape calde. Pentru un plus de răsfăț, poți experimenta un masaj de relaxare.

Ritualul de îmbăiere egiptean Inspirat din poveștile Cleopatrei, tratamentul începe cu un duș aromat cu esențe de cacao, continuă cu o saună și se termină cu un masaj al umerilor cu ciocolată caldă. Porii deschiși ai pielii vor absorbi cele mai importante minerale și vitamine ale ciocolatei.

Masca din unt de cacao Combină proprietățile ultrahidratante ale acestui unt cu calitățile exfoliante ale zaharurilor naturale. În timp ce căldura îți va învălui chipul, pielea își va recăpăta prospețimea, iar scalpul se va bucura de un masaj binemeritat. Celulele moarte sunt îndepărtate, microcirculația este îmbunătățită, iar regenerarea pielii – stimulată.

Tratament pentru păr Ciocolata braziliană și cheratina sunt două ingrediente speciale ce fac parte dintr-o tehnică de refacere a sănătății firului de păr. După ce este tratat cu cacao, părul e întins și sigilat apoi cu cheratină. Tratamentul are un efect care durează până la patru luni.

Efecte terapeutice

  • Reduce ridurile grație 
magneziului, cuprului și zincului, ce stimulează producția de colagen și elastină.
  • Furnizează dermei oligoelemente de care are nevoie pentru a-și păstra sănătatea.
  • Are rol antioxidant datorită polifenolilor.
  • Are efect anticelulitic, fiind bogată în teobromină care atenuează aspectul inestetic.
  • Hidratează pielea.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Avocado, elementul-cheie în rutina de frumusețe

Next:

Ce să NU faci dacă vrei să ai un abdomen suplu

You may also like

Post a new comment