Rucola, planta care te protejeaza impotriva cancerului

16 June of 2016

Rucola este o plantă originară din zona mediteraneană, înrudită cu varza kale şi conopida. Frunzele de rucola au un gust specific, piperat, puţin amărui şi intens, care se potriveşte perfect în orice salată în combinaţie cu alte frunze verzi. Fiind o legumă verde, aceasta are un conţinut caloric foarte mic şi este o sursă importantă de fibre alimentare şi de vitaminele A, K, şi C.

Printre beneficiile pe care le aduce rucola se numără:

– Are potenţialul de a inhiba dezvoltarea celulelor tumorale datorită prezenţei în compoziţie a fitochimicalelor precum indoli, tiocianaţi şi sulforafan. Astfel protejează împotriva cancerului de sân, colon, cervical şi ovarian.
– Dacă vreţi să slăbiţi, poate fi un aliat şi, în acelaşi timp, o variantă de salată sănătoasă. Săracă în calorii, vă ajută să nu staţi cu stomacul gol şi, în acelaşi timp, să nu vă îngrăşaţi. 20 de căni de rucola conţin tot atâtea calorii cât se găsesc într-un măr de mărime medie. O cană de frunze aduce organismului un aport de 3 g de fibre, 51 g de proteine şi 41 g de zahăr natural.

– Aceasta salata oferă energie organismului şi protejează ficatul. De asemenea, constituie o sursă de vitamine C, A şi K, care sunt importante pentru circulaţia sangvină, pentru sistemul osos şi cel cardiovascular. Rucola conţine şi minerale precum calciu, magneziu, fier şi potasiu, care păstrează tensiunea arterială în limite normale.

Afla mai multe AICI

Citeste si

  1. Vă plac șnițelele?
  2. Salata de morcovi
  3. Salata de linte cu piept de pui
  4. Pentru salatele de iarnă: 5 dressinguri

Comments

comments

Previous:

10 super-alimente

corp perfect, femeie balerina

Next:

Sfaturi de vară pentru un corp perfect

You may also like

Post a new comment