Rottweilerul, un german nobil și autentic

27 February of 2020

Rottweiler este una dintre cele mai vechi dintre rasele de câini folosite pentru a apăra turmele de animale domestice. Cu o istorie care datează probabil din Imperiul Roman, Rottweilerul poate fi un descendent al câinilor romani – un tip mastiff, care era de încredere, inteligent și cu instincte de pază.

În timpul războaielor pentru cucerirea Europei, legiunile romane au călătorit în număr mare pe tot continentul. Imposibilitatea de a păstra mâncarea proaspătă pentru mult timp, a însemnat ca soldații să aducă cu ei turme de vite pentru hrană. Câinii păzeau aceste turme noaptea. În jurul anului 74 Î.Ch., armata romană a călătorit prin Alpi și în zona de sud a Germaniei. Pentru următoarele două secole, câinii romani au fost folosiți permanent la pază, chiar și dupa ce romanii au fost alungați din zonă de șvabi.

Un oraș din această regiune amintită mai sus a primit în cele din urmă numele de Rottweil. El a devenit un important centru comercial, iar urmașii câinilor de pază romani și-au dovedit valoarea, (con)ducând vitele spre piață și protejându-le de tâlhari și animale sălbatice. Se spune că Rottweilerii au fost folosiți de măcelarii care vindeau carne în piețe, în timpul Evului Mediu, pentru a păzi pungile de bani legate în jurul gâtului animalului. Câinii au fost în cele din urmă cunoscuți ca Rottweiler Metzgerhunds sau „câini măcelari“. Pe măsură ce căile ferate au devenit metoda principală pentru transportarea stocurilor în piață, cererea pentru rasa Rottweiler a scăzut, la fel și numărul lor.

Rottweilerul

În zilele noastre, Rottweiler este o rasă de câine domestic, considerată ca medie-mare sau mare. Câinii erau cunoscuți în limba germană sub numele de Rottweiler Metzgerhund, ceea ce înseamnă câini măcelari. Chiar dacă rolul lor principal este de apărare, Rottweilerii sunt, de asemenea, folosiți ca animale de căutare și salvare, unii făcând carieră în poliție alături de efectivele umane.

Rottweilerii au o blană scurtă, dreaptă și deasă. Rottweilerul este întotdeauna negru, cu marcaje care sunt de culoare ruginie până la mahon. Marcajele apar la ochi, pe obraji, pe fiecare parte a botului, pe piept și picioare și sub coadă.

Un Rottweiler bine crescut (sau dresat) este calm și încrezător. Nu-i place în mod deosebit compania străinilir, nefiind o rasă prea prietenoasă, dar niciodată nu e timid. Rottweilerul are o atitudine „așteptați și vedeți“ atunci când se confruntă cu oameni și situații noi. Acești câini au un instinct natural de a-și proteja familia umană. De aceea, este important ca stăpânul să îi canalizeze puterea și instinctele către o zonă de socializare timpurie și să adopte atitudini ferme când dă comenzi. Când aceste lucrui nu se întâmplă, Rottweilerul poate deveni agresiv, periculos și mai degrabă sălbatici.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Potpuriuri înmiresmate

Next:

Vrei să ajuți albinele? Ai grijă de păpădii

You may also like

Post a new comment