(P) Cum să-ți alegi rochia perfectă de zi

03 June of 2020

În ciuda faptului că, în acest moment, femeile și-au umplut garderoba cu o mulțime de elemente ale garderobei bărbaților (pantaloni, blugi, cămăși, costume), nimic nu poate face o femeie mai elegantă decât o rochie.

Moda se schimbă cu viteza luminii, însă elementul dat nu iese niciodată din garderoba fashionistelor. În acest articol îți vom povesti cum să-ți alegi rochia perfectă de zi care îți va decora figura și va face ca privirile celorlalți să fie pe tine.

Atunci când îți alegi rochii de zi trebuie să iei în considerare toate aspectele: stilul, culoarea, materialul din care e confecționată, noile tendințe. Însă cel mai important element rămâne a fi femeie. Deci, rochia trebuie aleasă astfel încât să fie potrivită anume pentru tine.

 • Alegerea rochiei după tipul figurii femeii

„Clepsidra” – pentru acest tip de figură sunt potrivite majoritatea modelelor de rochii, în special cele care accentuează talia subțire.

„Triunghi” sau figura sportivă – femeile cu acest tip de figură trebuie să aleagă rochia, astfel încât aceasta să aibă corseturi voluminoase și mâneci largi, iar partea de jos să nu iasă prea mult în evidență.

„Triunghi inversat” – acestui tip de figură i s-ar potrivi rochiile ce au partea de jos evidențiată, pentru a pune accent pe picioarele subțiri, iar partea superioară trebuie redusă vizual.

„Dreptunghi” – dacă ai un astfel de tip de figură, alege rochiile cu o croială liberă și fă accent pe talie cu o curea.

„Figura rotundă” – acestui tip de figură i s-ar potrivi modelele de rochii ce nu pun accentul pe talie.

 • Alegerea rochiei după culoarea ei

Cu siguranță, atunci când îți alegi o rochie, unul dintre principalele elemente la care atragi atenția este culoarea ei. Alegerea culorii potrivite îți poate conferi o modelare a figurii și un aspect întinerit, și deopotrivă, atunci când culoarea nu este în concordanță cu tipajul aspectului tău, aceasta te poate arăta mai obosită, pielea mai palidă și îți poate adăuga vizibil câțiva ani în plus.

 • Rochie lungă sau scurtă?

Dacă dorești să pui accent pe picioarele tale lungi și frumoase, atunci alege o rochie scurtă. Rochia de lungime medie te poate ajuta la ascunderea unor probleme la picioare. Femeilor de mică înălțime le sunt contraindicate rochiile lungi, pe când cele înalte pot alege orice lungime. 

Accesați magazinul online NEER pentru a-ți găsi rochia perfectă de zi.

Sursă foto: neer.ro

Comments

comments

modele pantofi

Previous:

5 modele de pantofi statement pentru orice garderobă

femeie care poarta negru

Next:

Îți pace să porți negru? Iată ce spune asta despre tine

You may also like

 • 04 Apr

  Explozie de culoare

  Modă

  Am rupt o pagina din revista pentru tine, ca sa te poti inspira si sa ...

 • 22 Jan

  Jeansii potriviti

  Modă

  Ce model de jeanși alegem?       BURTICA: • Jeanșii din materialele moi și ...

 • 16 Dec

  Rochia ideală

  Modă

  Pe blogul ei de modă, Ioana ne farmecă prin apariții surprinzătoare, mereu pline de feminitate ...

 • 20 Apr

  Explozie de culori

  Modă

  Nuanțe puternice, tonice, care te binedispun și alungă astenia de primăvară. Aplică principiul mix&match și ...

Post a new comment