Rezoluții pentru o viață mai bună și mai sănătoasă în 2021

26 November of 2020

După experiența prin care am trecut fiecare dintre noi în 2020, cu siguranță 2021 ne va aduce o schimbare radicașă în comportament. 2021 poate să și trebuie să fie un nou început, care să aducă un alt stil de viață, alt comportament, alte abordări.

Strategia ideală pentru 2021, dar și cea mai bună cale prin care o să atenuăm din amintirile urâte ale lui 2020, trebuie să urmărească obiective ușoare, și bune. În centrul preocupărilor noastre trebuie să fie cei dragi, familia, propria persoană, liniștea casei și siguranța pentru viitor.

Am facut o listă cu cele mai bune rezoluții pentru anul următor, luând în calcul ca trebuie să evitm stresul, să ne împăcăm cu noua realitate, să gestionăm lucrurile mai bine, să alegem cu grijă înainte de a lua decizii, să nu ne grăbim și să iubim mai mult!

Banii au fost marea problemă a lui 2020 pentru foarte mulți. Chiar și pentru cei care s-au aflat în locurile potrivite, banii au fost o problemă pentru că au venit la schimb cu mari sacrificii, cu emoții, cu muncă foarte multă. Planul cel mai bun pentru tot 2021 – un buget mai bun. Asta înseamnă cheltuieli eficiente și o strategie bună de economisire.

Gătește ceva nou în fiecare săptămână. Toată lumea vrea să mănânce mai sănătos, iar una dintre cele mai bune soluții este să gătim mai mult acasă, după ce ne-am adunat ingredientele necesare din piață. Și putem începe de azi. propunerea mea: gătește ceva inedit cu dovleac. Altceva decât plăcintă!

Citeste mai mult. Începe din ianuarie. lectura este una dintre cele mai eficiente terapii. Este o cale prin care îți poți deschide noi orizonturi, este cea mai bună cale prin care investești în tine. Încearcă și lectura unor jurnale sau cărți de specialitate. Te vor îmbogății!

Fă curat în casă, în fiecare săptămână, ai mai multă grijă de hainele tale, fii mai ordonat și ocupă-te să ai un mediul cât mai plăcut la tine acasă. A face ordine în casă este una dintre cele mai relaxante activități.

Renunță la fumat. Țigările sunt extrem de dăunătoare. În plus sunt o mare risipă de bani.

Mănâncă legume în mod regulat. Ideal ar fi așa: ceva verde, ceva rosu, ceva galben, în fiecare zi, în farfurie, fie că este vorba despre legume sau fructe. Legumele sunt secretul vieții luni și sănătoase.

Dacă nu ai încearcă să amenajezi o mică grădină în casă. Prezența plantelor de interior poate reduce nivelul de stres, iar îngrijirea lor calmează sistemul nervos și scade tensiunea arterială. Și când oamenii lucrează lângă plante, sunt mai concentrați și mai productivi.

Fă yoga cu partenerul tău. Duminică dimineață ar putea include un nou ritual de familie. Yoga împreună cu partenerul/a ta ajută cuplurile să se simtă mai confortabil unul cu altul, și reprezintă un avantaj pentru partide de sex mai bun. Yoga vă va ajuta să vă relaxați mintea și să vă întăriți mușchii pelvini.

Bea mai multă apă, în fiecare zi. Începe de azi! Apa este unul din aliați atât pentry sănătatea pielii cât și pentru imunitate și starea generală de bine.

Fă voluntariat. Cercetările arată că persoanele implicate în acțiuni de voluntariat sunt mai pozitive, mai implicate și se simt mai bine, la modul general. În plus scade substanțial riscul de depresie.

Pune la punct albumul de familie și fă cât se poate de des poze cu cei dragi. sau pur și simplu, fa poze. Familiile fericite au multe fotografii și o mare parte dintre ele sunt expuse. Fă la fel.

Gășește-ți un hobby. Orice îți face plăcere, fără limite, fără temeri. Un curs de balet, o limbă străină, arta fotografică, caligrafia, pictura…. Orice! Propunerile mele: olărit, grădinărit pe un metru pătrat, bricolaje simple pentru casă.

Oferă-ți un look nou. Un aspect nou este tonic, este energizant este productiv atât pentru tine cât și pentru cei din jurul tău.

Începe un jurnal. Îl poți face și online. Folosește contul tău de facebook și scrie câte ceva în fiecare zi, pentru tine. Ai posibilitatea ca unele postari să nu fie accesibile nimanui. Scrisul liniștește, pune gândurile în ordine, încurajează, împacă!

Aștept și propunerile tale!

Text: Otilia Ignat/ Sursa foto: unsplash

Comments

comments

grau la incoltit, santul andrei

Previous:

Ziua Sfântului Andrei, ziua lupului și-a usturoiului

curatenie sarbatori

Next:

Trucuri simple pentru curățenie lună de Sărbători

You may also like

Post a new comment