Aerul închis din spațiile interioare este extrem de dăunător sănătății. Regula de aur spune că orice încăpere, mai ales cele în care se află electronice trebuie aerisite la diecare 2-3 ore.
Toată lumea știe: în birouri în general este ceea ce se cheamă “aer închis” și sunt relativ puține soluții de a îmbunătăți această stare de fapt.
Însă cercetătorii de la Harvard și-au propus să măsoare exact ce înseamnă acest lucru pentru productivitatea muncilor de birou. Concluziile au fost cu adevărat spectaculoase: în comparație cu un mediu de birou intens poluat, într-unul cu un aer sănătos s-au înregistrat progrese în performanță de 61% în medie, la toate capitolele, de la îndeplinirea unor sarcini de rutină până la procesele complexe de obținere de informații și de luare a deciziilor în situații de criză! Performanțele la testele cognitive au crescut cu 100%.
Citeste si: Trage aer in piept!
Scopul studiului a fost să arate că investiția în spații de lucru cu o atmosferă corespunzătoare nu este un moft care ține de confortul angajaților, ci chiar o investiție serioasă în productivitatea muncii și profit.
Plantele, sistemele de climatizare eficiente și sigure sunt și ele o bună cale prin care calitatea aerului din spațiile interioare poate fi îmbunptățită.
În casa, în fiecare cameră aerul proaspăt trebuie lăsat să pătrundă în casă la fiecare 5-6 ore, iar în camerele în care sunt copii mici primenirea aerului trebuie săcută la fiecare 2-3 ore.
Calitatea aerului din spațiile interioare depinde și de gradul lui de umezire, de temeperatură și de absența noxelor (gaze, vapori din chimicale etc).
Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
26 Nov
Magneziul, un mineral fundamental
SănătateMagneziul, un mineral fundamental – Oligoelementele sunt importante în nutriție, deficitul acestora fiind manifestat abia ...
-
19 Jun
Antidoturi pentru vicii comune
SănătateNimeni nu-i perfect. Stim care sunt principiile vietii sanatoase, dar le incalcam. Tentatiile depasesc deseori ...
-
24 Aug
Inovații stomatologice care ne fac viața mai ușoară
SănătateCând auzim de „dentist“, îl asociem în minte îndată cu „durere“, pentru că așa am ...
-
10 May
Cele mai sigur medicamente: rasul sanatos si optimismul!
SănătateRasul este cel mai bun, cel mai sigur si cel mai sanatos medicament. Nu o ...