Respira are curat si castigi sanatate

03 December of 2015

Aerul închis din spațiile interioare este extrem de dăunător sănătății. Regula de aur spune că orice încăpere, mai ales cele în care se află electronice trebuie aerisite la diecare 2-3 ore.

Toată lumea știe: în birouri în general este ceea ce se cheamă “aer închis” și sunt relativ puține soluții de a îmbunătăți această stare de fapt.

Însă cercetătorii de la Harvard și-au propus să măsoare exact ce înseamnă acest lucru pentru productivitatea muncilor de birou. Concluziile au fost cu adevărat spectaculoase: în comparație cu un mediu de birou intens poluat, într-unul cu un aer sănătos s-au înregistrat progrese în performanță de 61% în medie, la toate capitolele, de la îndeplinirea unor sarcini de rutină până la procesele complexe de obținere de informații și de luare a deciziilor în situații de criză! Performanțele la testele cognitive au crescut cu 100%.

Citeste si: Trage aer in piept!

Scopul studiului a fost să arate că investiția în spații de lucru cu o atmosferă corespunzătoare nu este un moft care ține de confortul angajaților, ci chiar o investiție serioasă în productivitatea muncii și profit.

Plantele, sistemele de climatizare eficiente și sigure sunt și ele o bună cale prin care calitatea aerului din spațiile interioare poate fi îmbunptățită.

În casa, în fiecare cameră aerul proaspăt trebuie lăsat să pătrundă în casă la fiecare 5-6 ore, iar în camerele în care sunt copii mici primenirea aerului trebuie săcută la fiecare 2-3 ore.

Calitatea aerului din spațiile interioare depinde și de gradul lui de umezire, de temeperatură și de absența noxelor (gaze, vapori din chimicale etc).

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Magneziul, un mineral fundamental

Next:

Reguli de siguranta pentru Craciun

You may also like

Post a new comment