Ziua Părinților de Îngeri

21 June of 2013

O mare de lacrimi, sensibilitate și iubire la singurul eveniment de comemorare a copiilor plecați prea curând din această lume…

Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Ultima duminică a lunii mai este dedicată, an de an, unui eveniment plin de gingășie, dar presărat cu amintiri dureroase. Părinții copiilor dispăruți prematur se reunesc pentru a înălța către cer baloane colorate, umplute cu heliu, inscrip­țio­nate cu mesaje de iubire și dor intens, adre­sate micuților îngerași.

Aflat la cea de-a șasea ediție, evenimentul a avut loc anul acesta în 16 orașe din țară și 4 din străinătate (An­glia, Franța, Germania). La București, comemorarea s-a desfășurat în Parcul IOR din sectorul 3, într-un splendid cadru natural, bogat ornamentat cu trandafiri și numeroși arbori, proaspăt înfrunziți. „Este timpul să devenim mai vizibili în ochii opiniei publice…“, a considerat președintele fondator al Organizației EMMA, Bianca Brad. „Încet-încet, lumea începe să înțeleagă care este rolul și misiunea noastră, să privească cu alți ochi Părinții de Îngeri și, prin alegerea unei locații deschise publicului larg, am dorit să oferim tuturor posibilitatea de a fi mai aproape de noi, mai ușor.“

Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Lansarea balonașelor avea să aibă loc la orele 17:30, dar încă dinaintea prânzului, părinții îngerașilor și susținătorii organi­zației EMMA s-au întâlnit în parc pentru ultimele preparative. În ciuda tristeții și a melancoliei generate de semnificația momentului, toți cei adunați în parc erau parcă mânați de o energie fantas­tică, iar ziua însorită oferea cadrul ideal pentru desfășurarea în bune condiții a întregii ceremonii.

Totuși, anumite piedici nu au încetat să apară, parcă pentru a pune la încercare determinarea și dorința de reușită a participanților: la ridicarea corturilor care aveau să adăpos­tească balonașele umplute cu heliu s-a descoperit lipsa unuia dintre acestea, apoi curentul electric a fost obținut cu întârziere. Buteliile cu heliu s-au lăsat așteptate timp de 2-3 ore, totul culmi­nând cu furtuna declan­șată cu o jumă­tate de oră înainte de lansarea baloanelor colorate. N-au fost însă decât niște mici șicane ale sorții, prea puțin importante pentru ca evenimentul să nu se desfășoare așa cum trebuia, până la final.

Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Invitați speciali, copiii din Corul „Nostalgia” au cântat atât în cortul încărcat cu baloane, adăpostiți de urgia naturii, cât și la final, în ploaia de primăvară târzie. Momentul culminant, lansarea în văzduh a frumoaselor ba­lonașe colorate, împodobite cu mesaje pline de dragoste, a avut loc printre stropii reci de ploaie și lacrimile calde ale părinților, încercați de emoție și iubire profundă. Părea că și natura plânge, alături de sufletele adunate în parc.
Cu­vintele unei mămici redau cu fidelitate atmosfera acelei zile: „A meritat tot efortul și toate emoțiile… Acea uniune atât de specială dintre cei prezenți… acea energie mai presus de cele pămân­tești… acea înălțare la cer a dorului odată cu baloanele jucăușe, acolo unde sunt înge­rașii noștri, înconjurați de lumină…“
Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Organizația EMMA
Eternul Miracol Materna Alinare este o organizație neguvernamen­tală nonprofit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se des­fășoară pe bază de voluntariat și care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, pe cele care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înțeleasă. EMMA este prima și singura organizație din România care vine în ajutorul acestor familii. De aceea este bine-venit sprijinul de orice fel, din partea oricui dorește, persoană fizică sau juridică, pentru a susține demersurile organizației.
Pentru mai multe detalii accesează www.organizatiaemma.ro

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Pe 23 iunie Sanzienele vin in livada… la Muzeul de Arta Populara “Dr. Nicolae Minovici”

Next:

Vineeeeee vacanța cu trenul………”Antipa”!

You may also like

Post a new comment