Festivalul ArtMania Sibiu 2012

17 August of 2012

Păstrând tradiția anilor precedenți, în perioada 6 – 12 august 2012, la Sibiu a avut loc Festivalul ARTmania (eveniment cultural axat pe concerte, expoziții, workshop-uri și alte ateliere speciale dedicate artelor frumoase). Și cum preponderent sunt susținute și promovate genurile muzicale aparținând atât metalului gothic, cât și celor din zona heavy metal, punk si chiar rock alternativ, și anul acesta scena principală a fost cucerită de nume consacrate ale domeniului: Epica, Edguy, Deathstars, Delain, Trail of Tears, Poets of The Fall, Kitsune Art, Arc Gotic, Voices of Silence, Abigail, Reborn, Violentory, Die Toten Hosen.
Ca noutate, în această ediție s-a amenajat un spatiu special dedicat artelor frumoase, Gradina Baroca, unde s-au organizat o serie de manifestari artistice contemporane mult apreciate de vizitatori.
Și cum muzica rock se asociază perfect cu motocicletele, principala atracție a fost scena Harley-Davidson (unde în premiera absolută a avut loc concursul Harley-Davidson Custom Bike Show), dar și cele peste 30 de motociclete ale brandului paricipante la eveniment.
Notorietatea invitațior și atracțiile festivaluilui au făcut ca în acest an să se stabilească un record de paricipanți la ARTmania: peste 12.000 de oameni sosiți din toate colțurile țării, dar și de peste hotare. Numai trupa Die Toten Hosen, care a reprezentat atracția numărul 1 a ediției din 2012 a festivalului, a stâns în Piata Mare nu mai puțin de 10.000 de spectatori.
Vă lăsăm să vizualizați câteva momente din cadrul festivalului ARTmania, ediția 2012.

Autor: Sebastian Cochinescu

Comments

comments

wavebreakmedia ltd, 2012/Shutterstock.com

Previous:

“Femeile, mai speriate de datorii decât bărbații?”

Arhiva UNICEF

Next:

Complet ignorați, copiii invizibili există. Și sunt mulți!

You may also like

Post a new comment