Renunta la zahar în 9 pasi simpli!

14 October of 2015

© Viktor / Fotolia

© Viktor / Fotolia

Un baton cu ciocolată, puțină cafea sau câteva guri de ceai, o feliuță de tort sau o prăjiturică mică, un suc proaspăt sau nu. Aparent inofensive, multe dintre alimentele pe care le mâncăm zilnic conțin foarte mult zahăr care dăunează grav sănătății. Ai auzit de multe ori asta dar adevărul e că nu faci nimic ca să scapi de acest inamic dulce. Noi îți propunem câțiva pași simpli de urmat care te vor ajuta să renunți la acest obicei toxic pentru organism.

1. Nu sări peste micul dejun. Este cea mai importantă masă a zilei. Dacă nu mâncăm dimineața, pe la ora 11 ne apucă o foame teribilă și suntem extrem de tentate să înfulecâm ceva dulce pentru că scăpăm imediat de acea senzație neplăcută.

2. La (orice) masă, alege acele alimente care nu au un conținut mare de zahăr. Alege legumele verzi, proaspete, puțină carne de curcan, ouă sau pește.

3. Încearcă să uiți de cafea. O cafea savuroasă, băută de dimineață nu face altceva decât să-ți facă poftă de ceva dulce. Chiar și cafeaua decofeinizată are acest efect. În schimb, poți bea un ceai din plante, neîndulcit. Este benefic pentru organism.

4. Doar pentru că vrei să renunți la zahăr, nu înseamnă că trebuie să mori de foame sau de poftă. Când te apucă dorul de dulce, ia puțină brânză de vaci sau mănâncă alimente pe bază de cereale.

5. Dacă chiar nu mai reziști, mănâncă trei pătrățele de ciocolată neagră, amară. Te vei liniști imediat.

6. În plus, poți folosi cu încredere îndulcitorii naturali (stevia, de exemplu).

7. Redu nivelul de stres. E greu, dar nu imposibil! Stresul e unul dintre principalii vinovați pentru aportul necontrolat de zahăr.

8. Fă exerciții fizice, fă sport. Este o metodă ideală de a reduce stresul cotidian.

9. Redu pe cât posibil aportul de alcool. Nici nu ai idee cât zahăr conțin aceste băuturi.

Comments

comments

Previous:

Intoleranța la gluten …

Next:

Puțin ghimbir. Un condiment rafinat si sanatos

You may also like

Post a new comment