Remedii Naturale Anticelulita

27 August of 2019

Celulita este una dintre problemele cu care femeile se confruntă frecvent, existând o serie lungă de factori care conduc la apariția acesteia. Din păcate, în societate s-a propagat ideea că doar femeile mai plinuțe au celulita, lucru care nu este deloc adevărat. Chiar și doamnele și domnișoarele subțiri pot avea celulita, indiferent dacă ea se regăsește la nivelul soldurilor sau la nivelul coapselor.

Printe elementele care conduc la apariția celulilei se numără următoarele: grăsimile din corp, o dietă alimentară nesănătoasă, lipsa de exerciții fizice, schimbări hormonale, dar și un metabolism scăzut.

În prezent există foarte multe opțiuni prin care adulții pot elibera celulita. În ultimii ani, s-a dovedit faptul că vizitele foarte costisitoare la medici de specialitate și administrarea unor tratamente aparent create special pentru a rezolva această problema pot fi înlocuite cu ușurință cu unele remedii naturale care, pe lângă faptul că reduc celulita, sunt și sănătoase.

În rândurile ce urmează sunt prezentate câteva dintre cele mai populare metode prin care atât femeile, cât și bărbații, pot scăpa fără mult efort de celulita pe care nimeni nu și-o dorește.

Scrub cu exfoliant de cafea

Cafeaua este un exfoliant natural excelent, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte din piele și care contribuie totodată la producerea unor celule noi, sănătoase. Masajul cu cafea stimulează în același timp circulația sângelui și reduce în mod considerabil celulita.

Scrub-ul cu exfoliant de cafea poate fi pregătit astfel: se amestecă un sfert de cană de cafea cu 3 lingurite de zahăr brun și 2 lingurițe de ulei de cocos, până se obține o pastă. Acest mix trebuie folosit pentru masarea zonelor în care există celulita, iar procedeul trebuie repetat de 3 ori pe săptămâna, timp de cel puțin 1-2 săptămâni sau până când sunt observate rezultatele dorite.

Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere se folosește în numeroase situații complicate și este recomandat inclusiv pentru eliminarea celulitei din organism. Întrucât oțetul conține potasiu, minerale, calciu și magneziu, este o soluție naturală, la care pot apela toți adulții. Aceste componente ajută la diminuarea celulilei, dar și la eliminarea toxinelor. În același timp, oțetul din cidru de mere este potrivit pentru controlarea excesului de apă.

Pentru a fi folosit la capacitatea sa maxima, otetul trebuie amestecat astfel: o parte otet cu 2 parti de apa si cateva picaturi de miere. Se mixeaza toate ingredientele, pana se obtine o solutie cremoasa. Aceasta trebuie ulterior aplicata in zonele dorite si lasata sa actioneze timp de 30 de minute. Remediul trebuie aplicat de 2 ori pe zi, pana cand se obtin rezultatele dorite.

Apa

Apa este elementul pe care toată lumea îl are cel mai la îndemână pentru a combate celulita. Hidratarea este extrem de importantă pentru organism, întrucât dincolo de faptul că ajută sângele să fie mai fluid, oferă pielii un aspect îngrijit și foarte plăcut. Mai mult, apa ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar și la crearea unui sistem imunitar puternic.

Medicii recomandă pacienților să bea cel puțin 2 litri de apă pe zi, adică echivalentul a 8 pahare.

Utilizarea unei perii uscate de masaj

Poate parea mult prea simplu, insa utilizarea unei perii uscate de masaj in fiecare zi ajuta la indepartarea celulilei intr-un mod foarte usor. Mai mult, aceasta metoda este benefica inclusiv pentru ca pune sangele in miscare, indeparteaza celulele moarte, lasand loc pentru unele noi si, nu in ultimul rand, reprezinta o solutie interesanta pentru relaxare.

Ulei de ienupăr

Uleiul de ienupăr este foarte eficient în ceea ce privește absorbția fluidelor din organism, dar și pentru îndepărtarea celulitei. Cei care doresc să folosească uleiul de ienupăr, trebuie să procedeze astfel: se amestecă 10 picături de ulei cu un sfert de cană de ulei de măsline. Cele 2 ingrediente se mixează bine, iar apoi se aplică în zonele dorite.

Recomandat este ca procedeul să fie repetat de 2 ori pe zi, timp de o lună. După această perioada, pielea va fi mai fină și mai fermă decât înainte.

Hidratare zilnică cu ulei de cocos

Pentru a avea un aspect plăcut, pielea trebuie hidratata în fiecare zi, preferabil cu ulei de cocos, un produs 100% natural, care are extrem de multe proprietăți. Acest remediu, combinat cu masaje realizate temeinic este unul care poate conduce după o anumită perioadă de timp la eliminarea celulitei nedorite.

Exerciții fizice

Indiferent cât de ocupați ar fi adulții, pentru a se feri de celulita, dar și pentru a avea un stil de viață sănătos, trebuie să facă exerciții fizice timp de cel puțin 30 de minute pe zi. Câteva serii de abdomene, combinate cu ridicări și sărituri sunt suficiente pentru a pune sângele in mișcare, dar și pentru a stimula elasticitatea pielii. Cei care doresc să facă mai mult de atât, pot face plimbări lungi pe jos sau pot merge cu bicicletă.

 

Sursa: Digital Work Force

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Protejează și hrănește! Sfaturi pentru binele pielii tale!

Next:

Frumusete din natura. Plante si legume care ta fac frumoasa

You may also like

Post a new comment