Remedii de la A la Z

17 April of 2019

Remedii de la A la Z – Arsuri, diaree, urticarie, indigestie… Sunt doar câteva dintre neplăcerile minore de sănătate cu care te poți confrunta oricând și pe care le poți trata eficient cu remedii naturale

Arsuri
Ține zona arsă sub jet de apă rece timp de 5-10 minute (jetul să nu fie puternic și să nu curgă direct pe rană). Acest gest simplu previne extinderea arsurii în straturile profunde ale pielii și calmează durerea. Nu aplica grăsime (unt, ulei) pe arsură.

Balonare
Cimbrișor: peste o linguriță de plantă toarnă 500 ml apă clocotită. Acoperă vasul pentru 10 minute, apoi strecoară. Bea 2 căni pe zi. Semințe de anason: o jumătate de linguriță de semințe se pun într-un tifon și se scufundă în 250 ml apă fiartă pentru 10 minute. Se beau 2 căni pe zi.

Constipație
Ai nevoie de 50 g smochine uscate, 50 g prune uscate, 500 ml apă și o lingură de melasă. Pune fructele uscate într-un castron, iar peste ele toarnă apa. Lasă-le să stea 8 ore, apoi dă-le un clocot. După ce se răcesc, amestecă ingredientele cu mixerul. Varsă ames­tecul într-un borcan cu capac și ține-l la frigider. Ia câte o linguriță de câte ori e nevoie.

Diaree
Bea o infuzie de urzică sau de mentă preparată cu 5 lingurițe de plantă la 500 ml apă clocotită. Acoperă vasul pentru 10 minute, apoi strecoară. Bea 3 căni pe zi.

Entorsă
Pune câteva cuburi de gheață într-un prosop și aplică-le pe zona afectată pentru 10–15 minute. Frigul calmează durerea și reduce inflamația și umflătura. Repetă
procedura de câteva ori pe zi.

Furuncul
Taie o lămâie în rondele. Învelește o rondea în tifon și aplic-o pe furuncul. Lasă să acționeze 10 minute. Repetă proce­deul de 2-3 ori pe zi până când furunculul se deschide și se golește.

Greață
Poți combate senzația de greață cu ajutorul infuziei de busuioc, preparată cu două lingurițe de plantă la 200 ml apă clocotită. Acoperă vasul, lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară. Bea câte o cană după fiecare masă principală.

Herpes bucal
Imediat ce simți că apare herpesul îmbibă o compresă în oțet de mere și tamponează zona în care se pregătește să apară. Repetă de câteva ori pe zi. Nu te îngrijora dacă simți o arsură, căci e normal.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Angela Cîlțan
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Memoria de elefant. Boală sau superputere?

Next:

Îți țiuie urechile? De ce se intampla asta si cum poti rezolva problema

You may also like

Post a new comment