Relatia toxica. Cele mai evidente semne

10 November of 2015

O relaţie toxică macină suflete, strică personalitatea şi produce efecte nocive asupra psihicului. O relaţie toxică trebuie ucisă în faşă, fără nici un fel de resentimente şi fără păreri de rău.

Iată ce înseamnă o relaţie toxică şi care sunt semnele care arată că eşti implicată într-o asfel de legătură.

Relaţia toxică poate să existe şi atunci când cei doi se iubesc cu pasiune. Iubirea şi sentimentele pe care unul le poartă pentru celălalt ascund şi disimulează semnele unei relaţii toxice pentru ca unul dintre parteneri are abilitatea de a ascunde realitatea.

1. Cealaltă persoană în mod constant te critică, te acuză că ceea ce faci nu este suficient de bun sau este incorect. O relaţie toxică înseamnă o bătaie de joc faţă de personalitatea ta care este călcată în picioare. Vei sfârşi prin a te simţi ruşinată de ceea ce eşti, de ceea ce simţi şi de ceea ce gândeşti. O relaţie toxică înţi ucide încrederea în propria persoană.

Citeste si: Zodii fidele. Zodii geloase

2. Conversaţiile sunt unilaterale şi mereu te au doar pe tine ca subiect. Partenerul toxic te va îndemna să faci mai mult, te va critica îţi va impune o anume conduită, un anume stil în viaţa de zi cu zi, dar şi în relaţiile cu familia şi la serviciu. Nu vei ştii nimic despre partenerul tău pentru că mereu subiectul discuţiilor vei fi tu şi tot ceea ce faci tu. Sentimentele, opiniile, părerile tale nu vor fi niciodată luate în seamă şi eşti în imposibilitatea de a avea o conversaţie reală.

3. Dacă te vei plânge că nu te simţi bine, că esti nefericită problema ta nu va fi luată în seamă, va fi minimalizată sau ignorată. Într-o relaţie toxică fiecare zi este o altă provocare, pentru că partenerul tău va găsi în fiecare zi o nouă problemă pe care tu trebuie să o rezolvi. Este care prin care îţi este controlată viaţă, alegerile, dorinţele şi starile.

4. Te simţi inconfortabil cu partenerul tău. Senzaţa este neplăcută şi frustrantă. Vei ajunge să te bucuri că rămâi singură. Acesta este unul din semnele cele mai clare care arată că esti victima unei relaţii toxice. Nu ezita să vorbeşti cu tine şi să-ţi recunoşti aceste stări în raport cu partenereul tău de viaţă.

Citeste si:Inteligența emoțională, factorul care ne oferă calitatea vieții

5. Îţi sunt interzise schimbările. Şi acesta este un semn al relaţiilor toxice. Nu îţi sunt admise schimbări, sunt înăbuşite în faţă, sunt criticate şi condamnate. Vei ajunge în situaţia de a cere voie pentru a merge la coafor sau pentru a-ţi cumpăra o rochie, pentru că şi una şi alta nu se pot face decât cu acordul partenerului tău toxic. Si, în plus, va alege el şi culoarea părului tău, şi modelul rochiei!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Relațiile la distanță sunt solide și sincere

Next:

Scapă de temerile sexuale

You may also like

Post a new comment