Relațiile la distanță sunt solide și sincere

10 November of 2015

Înainte de era comunicațiilor virtuale pe care o trăim azi, și de pe urmă căreia beneficiem toți, nu doar când este vorba de dialogul cu cineva drag, oamenii scriau scrisori. Comunicarea în scris, chiar dacă frecvență episotelor era mică, putea ține oamenii aproape sufletește și putea chiar consolida legături. Se dovedește că și în ziua de azi emoțiile pot fi transmise prin scris, mai ales că modurile de exprimare sunt complexe.

Despre relațiile la distanță se spune că nu au nici o sanasa să dureze. În realitatea există indicii care susțin ideea că relațiile la distanță sunt mult mai solide decât se credea până acum, iar unele dintre ele rezistă mai bine decât cele în care partenerii sunt aproape unul de altul. Depărtarea fizică dintre oameni îi face pe aceștia să fie mai sinceri și mai profunzi.

Conform studiului apărut în revistă “Journal of Communication”, tot mai multe relații de la distanță rezistă în față timpului, iar studiile de lungă durată arată că relațiile la distanță nu sunt cu nimic mai prejos față de cele apropiate din punct de vedere geografic.

Datorită site-urilor de socializare, chatului video și posibilităților nenumărate de a comunică în zilele noastre, o astfel de relație poate fi menținută destul de ușor.

Studiul a dovedit că cei care au fost implicați în medie în relații la distanță pe o durată de aproape doi ani au avut clar sentimentul comunicării și apropierea sufletească s-a dezvoltat. Oamenii separați unii de alții, care au mentiunt deschise toate canalele de comunicare oferite de tehnologie, au spus că au avut din plin sentimentul că partenerul chiar îi ascultă și relația între ei funcționează.

În mod surprinzător, cei implicați într-o asemenea relație la distanță au spus că s-au simț mai atașați emoțional de partener la finalul perioadei de separare, decât erau în momentul în care erau împreună.

Citeste si: Copilul și internetul

În timpurile moderne există chiar și casnicii în care oamenii sunt separați o perioadă de timp destul de mare, ceea ce îi determină să depună un efort mai mare pentru că relația cu partenerul să meargă bine.

În reușită unor relații la distanță trebuie luate în calcul mai multe aspecte. în primul rând durată acesteia nu trebuie să fie mai mare de doi ani, intervalul de timp fiind considerat maximum de timp în care doi oameni pot rămâne aproape sufletește, chiar dacă sunt separați fizic.

Comunicarea trebuie să fie totală și continuă. întreruperile comunicării virtuale afectează uneori iremediabil relațiile la distanță. Ultimul pas într-o relație la distanță, care să dovedească succesul acesteia este perioadă de după separare, când cei doi trebuie să se adapteze de la o comunicare virtuală la cea relala, setată pe alte coordonate.

Concluzia studiului este însă certă: o poveste de iubire poate continuă și dacă cei doi se află la mare distanță unul de celălalt.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum obții ce vrei în pat. Lectie de sex

Next:

Relatia toxica. Cele mai evidente semne

You may also like

Post a new comment