Reiki: Puterea vindecătoare a mâinilor

04 October of 2016

Reiki: Puterea mâinilor – O metodă terapeutică orientală ce relaxează și activează forțele de autovindecare ale corpului nostru.

Când un copil se lovește la cap, mama pune instinctiv mâna pe locul dureros și durerea trece. Nu e vorba de vrăji sau magie – efectul vindecător al mâinilor este cunoscut de sute de ani de medici și terapeuți.

Una dintre cele mai vechi metode este Reiki și provine din India de nord și Tibet. Această terapie a fost redescoperită acum 100 de ani de doctorul japonez Mikao Usui, care a dezvoltat-o. De aproximativ 30 de ani terapia Reiki a ajuns și în Europa. Reiki este un cuvânt japonez: „rei“ înseamnă spirit/suflet, „ki“, energie vitală. Traducerea ar fi „energie vitală universală“.

Această metodă alternativă de vindecare și relaxare se bazează pe ideea că energia universală poate fi orientată prin puterea mâinilor.

Energia trebuie să curgă

În corpul nostru există mai multe cha-kre, mici centre energetice, care asigură curgerea neîntreruptă a energiei. Cele mai importante sunt cele 7 chakre principale amplasate de-a lungul coloanei vertebrale, care sunt legate prin canale. Dacă acestea sunt libere, energia vitală curge prin tot corpul. Dacă însă sunt blocate, se poate ajunge la tulburări fizice și psihice. Blocajele sunt declanșate, de exemplu, de stres. Ca urmare, pot apărea diverse dureri, tulburări de somn, migrene sau epuizare.

Când un terapeut Reiki își așază mâinile pe tine, în organism începe să curgă energie, exact acolo unde este nevoie de ea. Energia vindecă, activează și întărește forțele de autovindecare ale corpului.

Ca o minivacanță

Un tratament Reiki durează între 60 și 90 de minute. Receptorul stă întins comod pe jos, pe o saltea, iar terapeutul Reiki pune mâinile, în diferite poziții, pe anumite zone ale corpului. Aceste 12 până la 20 de poziții  ale mâinilor nu sunt prescrise exact. Este stabilită doar ordinea: cap, trunchi, spate. Mâinile terapeutului stau 3 până la 5 minute în fiecare poziție. Metoda ameliorează durerile de cap sau de burtă, stimulează circulația și sporește starea de bine.

Reiki poate fi folosit și ca un fel de minivacanță, din care te întorci relaxată și proaspătă.

Ușor de învățat
Oricine poate învăța Reiki, căci toți avem capacitatea de transmitere a energiei. Pozițiile explicate aici împotriva stresului și migrenei sunt ideale pentru început.

Migrenă
În cazul migrenei trebuie calmată întreaga regiune a capului. Pune mâinile pe tâmple astfel încât să le acoperi complet – ar-monizează ambele emisfere cerebrale, îmbunătățește memoria, acționează împotriva durerilor de cap si migrenelor.

Dar dacă terapeutul Reiki e un șarlatan?
Nicio promisiune! Dacă îți promite dinainte că te vindecă, fii sceptică. Un bun terapeut Reiki nu stabilește boala, nu analizează, nu diagnostichează și nu recomandă medicamente. Și îți va spune, în cazul unor tulburări acute, frecvente și de durată, să consulți un medic.

 

Citeste si:

  1. Rasul, benefic pentru tine!
  2. Rasul, un fel de medicament
  3. Râsul și beneficiile lui
  4. Cele 7 semne secrete ale stresului

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Vom trai 100 de ani! Suntem pregatiti?

Next:

Scapă de neplăcutele crampe musculare

You may also like

Post a new comment