Reguli de siguranta pentru Craciun

08 December of 2015

Câteva sfaturi, de siguranță pentru Crăciun sunt mereu binevenite. Am făcut un top al celor mai importante reguli de “siguranță” pentru Crăciun.  
 
Nu sta jos toată ziua
Crăciunul predispune la stat în jurul mesei (neapărat încărcate) și la televizor (toate filmele au mai fost difuzate cel puțin o data). O oră de mișcare în aer liber este mai mult decât necesară. Este obligatorie! Mergi la plimbare, du-te la patinoar, mergi pe jos (lasă mașină în parcare, acasă).

Citeste si: Curcanul de Craciun, cea mai buna friptura

Bea cu măsură
Vin fiert, băuturi țări, vin, șampanie, toate păr să fie la discreție. Bea cu măsură. Bea vin, este cea mai bună alegere, dar nu mai mult de două pahare la masă. Ai grijă să bei mereu suficientă apa.

Mănâncă cu măsură
Studiile și sondajele au dovedit că la masă de Crăciun mâncăm circa 3000 de calorii, adică mult mai mult decât este necesar unui bărbat adult, care face o muncă fizică grea., pentru o zi întreagă. În condițiile astea rochia de Revelion nu o să-ți mai vina! Excesele alimentare determină, în plus indigestie și arsuri la stomac și o stare generală proastă.

Citeste si: Masa perfecta de Craciun

Ține răceală departe
În perioadă de Crăciun, suntem mult mai expuși la gripe și răceli de sezon. Riscurile scad cu o dietă sănătoasă, somn suficient și renunțarea la fumat.

Controlează stresul
Deși se spune că cea ce nu te omoară te face mai puternic, stresul nu este cea mai bună unitate de măsură pentru capacitatea ta de a face față vicisitudinilor. În plus, Crăciunul este o perioadă în care veselia trebuie să fie reală. Reorganizează-te, renunță la planurile complicate, limitează la minimum obligațiile și bucură-te de liniște în mijlocul familiei. Închide telefonul și deconectează-te și la propriu și la figurat.

Citeste si: Rochii de Crăciun

Mănâncă fructe
Nu uită de regulă celor cinci fructe și legume pe zi. Este valabilă și în zilele de Crăciun. Nu uită că fructele să fie la discreție. Nu uită de fructele de sezon, mereu cea mai bună alegere: portocale, banane, ananas și mere.

Fă ceva pentru cineva în nevoie
Este o lecție pentru psihic și suflet. Nu trebuie să faci nimic complicat. Coace o plăcintă pentru o vecină în vârstă, împarte mâncare celor care nu au, dăruiește ceva unui copil.

Citeste si: Fa-i un cadou sexy

Atenție la intoxicații
Statisticile au arătat că în perioadă de Crăciun numărul toxiinfecțiilor alimentare crește. Nu lasă toată mâncarea pe masă, păstrează alimentele în condiții de siguranță. Nu consumă ceea ce rămâne de la masă de Crăciun peste termenul de 48 de ore.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Respira are curat si castigi sanatate

Next:

Palpitatiile, un simptom cardiac serios?

You may also like

Post a new comment