Regimul disociat, potrivit oricând

26 June of 2019

Îți imaginezi cum ar fi să poți slabi mâncând oricât? După ce ai născut acest lucru poate părea un vis. Crezi că nu ți se va întâmplă ție, dar există soluțîi pentru orice. Regimul disociat poate reprezenta o soluție pentru ține, numai că trebuie să te ții de el.  Ideea dietei este foarte simplă: în fiecare zi ai voie să mănânci oricât, numai că trebuie să alegi alimente de același fel.

Cum trebuie ținut regimul?

Pentru că efectele să fie cele scontate, trebuie să urmezi următoarea schemă: 

  • Luni: carne slabă de pui sau vită, pregătite pe grătar sau la aburi
  • Marți: legume de orice fel. Pentru a nu ți se părea fade, le poți asezona cu sare, lămâie sau orice fel de condiment vrei
  • Miercuri: peste de apă dulce care este mai sărac în calorii. De asemenea, nu trebuie să îl prajesti. 
  • Joi: orice fel de lactate cu conținut scăzut de grăsime
  • Vineri: ouă. Nu este bine să consumi mai mult de 3-4 ouă pentru că ficatul tău va avea de suferit.
  • Sâmbătă: fructe, chiar și struguri și banane
  • Duminică: orice vrei tu, dar fără prăjeli, zahăr, băuturi carbogazoase, pâine, grăsimi.

Acest tip de regim are mai multe variante. De exemplu, poți mânca dimineață numai lactate, la prânz numai ouă și seară numai legume. Această varianta o poți folosi chiar și atunci când alapezi, pentru că ai posibilitatea să îi oferi bebelușului tău, prin lapte, toate vitaminele, oligoementele și mineralele necesare. Important este că la o masă să nu combini alimentele între ele, pentru că asocierea mai multor feluri de mâncare duce la creșterea apetitului. În timpul dietei poți bea cafea neindulcită și evident apă. Este chiar indicat să consumi doi litri zilnic, iar dacă îți place poți încerca și ceaiul verde, care accelerează metabolismul. Poți face acest lucru numai dacă nu mai alăptezi. Caută pe internet cod CAEN 4719 pentru a găși firmele de unde să te aprovizionezi cu alimentele necesare.  

Ce se întâmplă după ce renunț la dietă disociată?

Dacă vei urmă acest regim, poți slabi până la cinci kilograme într-o săptămâna.  Poți ține această dietă o perioada mai lungă de timp, însă dacă vei revenii apoi la o alimentație bogată în zaharuri și grăsimi, vei pune la loc kilogramele pierdute și chiar mai mult. Când renunți la acest regim, încearcă să nu asocieza proteinele sau lipidele cu glucidele la aceeași masă. Regimul disciat nu numai că te va ajută să slăbești dar îți va permite o digestie bună. Principiile după care acesta se bazează ar trebui să constituie un stil de viață pentru ține. Că să nu pui la loc kilogramele pierdute este bine că zaharurile și glucidele să le consumi cu proteine sau fructe acide. Mai mult, trebuie să lași să treacă cel puțin patru ore între mesele cu glucide și cele cu proteine, iar laptele nu trebuie să îl combini niciodată cu nici un alt aliment. De asemenea, legumele și fructele trebuie să fie baza dietei tale.   

Pentru că organismul tău să se obișnuiască cu nouă modalitate de alimentație este bine să urmezi regimul disociat timp de trei luni. În felul acesta eviți și apariția efectului de yo-yo (îngrășarea imediat ce ai renunțat la dietă).

Citeste si:

Cura între 
DA și NU. Dietă sănătoasă, cură de slăbire sau regim?

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Previous:

7 alimente pe care ar trebuie sa le mananci zilnic

Next:

Pofta 
de mancare, anulata cu aceste noua alimente

You may also like

Post a new comment