Razboi impotriva ridurilor

11 January of 2016

Aceste liniuțe fine, care pun stăpânire pe chipul nostru, sunt inamicul numărul unu al tuturor femeilor. Mai devreme sau mai târziu toate ne confruntăm cu această problemă.

Ridurile!

La 20 de ani nu avem timp să ne gândim la riduri. Viața noastră se desfășoară în ritm alert: facultate, distracție, prieteni, iubit. Și chiar dacă ne trece prin gând acest subiect, îl evităm, sperând că nu ne va afecta mai târziu. Nopțile nedormite, trezitul cu noaptea în cap, deshidratarea, fluctuațiile de greutate și alimentația incorectă – toate acestea se vor vedea mai târziu.

La 30 de ani, iei în serios semnele timpului și ești gata să faci ceva pentru corpul tău!

1. Evită soarele! Știu, pielea arămie este atrăgătoare, dar nu același lucru este valabil și pentru un ten brăzdat de riduri. Potrivit unor studii din SUA, soarele este factorul principal cauzator de riduri, și nu gena. Folosește o cremă cu SPF (adecvată pielii tale), indiferent că e vară sau iarnă.

2. Nu fuma! Mesajele de pe pachetele de țigări tocmai asta spun: fumatul îmbătrânește pielea, transformând-o într-una ternă. Așa că mai bine ai începe de astăzi să renunți la fumat.

3. Încearcă să dormi cel puțin 7 ore pe noapte. Atunci când te odihnești suficient, corpul tău produce un hormon care ajută pielea să rămână fermă și elastică. Nu degeaba se mai spune „somnul de frumusețe“!

4. Dormi pe spate! Cu siguranță ți s-a întâmplat ca atunci când te trezești să observi, pe față, dungi. Pielea se deformează, mai ales atunci când dormi pe o parte sau pe burtă.

5. Nu te chinui să citești seara la lumină slabă. Și dacă nu vezi perfect, poate ai nevoie de ochelari. Cu cât te încrunți mai mult, cu atât riscul să-ți apară riduri este mai ridicat. Iar o pereche de rame șic chiar îți conferă un aer prețios.

6. Nu trebuie să-ți lipsească alimentele care conțin Omega-3. Dacă nu ești încă un fan al somonului, nucilor, soiei sau fasolei, caută în rubrica noastră culinară cum le poți prepara, astfel încât să te îndrăgostești de ele.

7. Nu te spăla pe față mai mult de 3-4 ori pe zi. Potrivit doctorilor dermatologi, din cauza spălatului de mai multe ori pe zi, pe față, îndepărtezi stratul de grăsime protector de la nivelul epidermei. Folosește o cremă hidratantă și una antirid. Pentru ridurile deja existente, uleiul de cocos face cu adevărat minuni. Masează-ți cu delicatețe zona ochilor, folosind câteva picături de ulei.

8. Măștile naturale te ajută! Avocado sau castravete – ei bine, ori de câte ori ai câteva minute libere, aplică pe zona ochilor felii subțiri de castravete sau pastă de avocado.

Citeste si

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

6 trucuri de machiaj senzationale pe care trebuie să la știi

Next:

Frumusetea si cariera

You may also like

Post a new comment