Rasul, benefic pentru tine!

01 November of 2015

Râsul este cea mai bună modalitatea de a-ți exprima fericirea, iar  el aduce și o stare de bine trupului.

Orice reușită în viață se vede prin râs. Este important să râdem deoarece este sănătos și bun pentru noi.

Râsul, bun pentru sănătate

Sunetul unui hohot de râs este mult mai contagios decât tusea sau strănutul iar acest lucru este bun pentru că formează o legătură între oameni, îi apropie. O persoană care râde, este fericită are multe șanse să-și găsească pe cineva. Râsul relaxează corpul, reduce tensiunea arterială și stresul, inamicul omului. Pe lângă asta, împrăștie endorfine (substanțe chimice naturale) care îi te ajută să te relaxezi sau să scapi, chiar, de dureri. Ocrotește inima prin funcționarea bună a vaselor de sânge și
mărește activitatea fluxului sanguin.

Conectivitatea dintre râs și sănătatea  mentală

Umorul este șansa de a trece peste greutăți, chiar și un simplu zâmbet este suficient pentru a face pe cineva să se simtă bine. Dar știai că râsul are o mare legătură cu sănătatea mentală?
Acesta contribuie la eliminarea emoțiilor cauzate de stres, supărării și tristeți. Te încarcă cu energie și în acest fel te vei putea concentra la serviciu, la treburi casnice, îți dă o doza mare de optimism și vezi lucrurile mai frumoase.

Râsul, in viața socială

Viața socială este importantă pentru fiecare dintre noi, ne dorim să avem cât mai mulți prieteni și să ne simțim foarte bine. Aceasta ne influențează viața iar când o persoană râde cu cealaltă
pune baza unei relații de iubire sau prietenie și emană fericire,energii pozitive. Să râzi cu mai mulți este mult mai bine decăt să râzi singur, nu-i așa? Un grup de prieteni îți poate face viața mult mai bună iar umorul este modalitatea perfectă de a înlătura neînțelegerile și durerea. Râsul face parte din viața omului, ne naștem cu așa ceva. Cei mici încep să râdă încă de la naștere.

Cum poți să râzi?

Dacă nu prea știi cum este să râzi poți faci acest lucru cu ajutorul vizionării unei comedii, petrecerea timpului liber alături de oameni plini de viață. Distrează-te cu un animal de companie sau petrece-ți timpul făcând ceea ce îți place. (Cristina Iliuță)

Comments

comments

Previous:

Voluntariatul, un bine care 
ți se întoarce

Next:

Vocea interioara, povestitorul din capul nostru

You may also like

Post a new comment