Rasfat in baie, pentru silueta

09 June of 2016

Ce poate fi mai plăcut după o zi agitată decât să-ţi laşi pielea mângâiată de apa caldă din cadă?

Baie în lapte şi miere, secretul Cleopatrei
Potrivit legendei, secretul frumuseţii Cleopatrei a fost descifrat: băile cu lapte şi miere pe care frumoasa regină le făcea zilnic, un obicei ce o ajuta 
să-și menţină pielea catifelată şi o siluetă admirabilă. Te tentează? Nu-ţi rămâne decât să fierbi 1 litru de lapte, să incorporezi în el 100 g miere, să adaugi amestecul în apa din cada de baie şi să te răsfeţi în ea timp de 10-20 de minute. Presară în apă un pumn de petale de trandafir ori câteva picături de ulei de trandafir.

Baie în apă cu sare
Sarea contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi accelerează metabolismul, ceea ce o recomandă şi în lupta cu depunerile adipoase. Mai întâi curăţă-ţi pielea cu un săpun cu particule exfoliante pentru a îndepărta celulele moarte, apoi cufundă-te în cada umplută pe jumătate cu apă la temperatura corpului, adică 20-30°C, în care ai dizolvat un kilogram de sare grunjoasă şi stai în ea cam 15 de minute.

Baie cu bicarbonat 
de sodiu
Ai nevoie de 200 g bicarbonat de sodiu şi 300 g sare grunjoasă. Dizolvă bicarbonatul într-un pahar cu apă, toarnă lichidul în apa caldă din baie, adaugă sarea. Stai într-o asemenea baie cel mult 10 minute, după care stai întinsă în pat învelită cu o pătură timp de 40 de minute. Pielea va fi hidratată şi catifelată, iar circulația limfei va fi activată.

Baie vitaminizantă
Toarnă în apa caldă din cadă 1 litru de suc de portocale. Chiar dacă se consideră că poţi sta oricât într-o asemenea baie, pe măsură ce apa se răceşte putând-o completa cu apă fierbinte, ar trebui să fii atentă la o posibilă reacţie alergică sub formă de iritare a pielii ori uşoara ei descuamare, situaţie în care va trebui să întrerupi procedura.

Baie cu uleiuri eterice
Îmbunătăţind apa din baie cu uleiuri esenţiale, îţi ajuţi organismul să topească mai repede stratul adipos subcutanat, să întindă pielea în zonele cu probleme, să prevină sau să estompeze celulita, să facă vergeturile mai puţin vizibile. Prepară-ţi un amestec din câte 3-5 picături de ulei esenţial de grepfrut, mandarin, pin, rozmarin, nucşoară, lămâi, din care urmează să adaugi apoi în apa din cadă câte 12-16 picături.

Baie în ceai de tei
Florile de tei facilitează transpiraţia, iar prin aceasta eliminarea toxinelor şi a lichidului în exces, ceea ce înseamnă şi scăderea în greutate. 
În acest scop se folosesc şi florile, şi frunzele. Pentru o baie ai nevoie de 300 g de flori de tei (pot fi şi uscate) pe care să le infuzezi în 5 litri de apă fierbinte timp de o jumătate de oră. Strecoară lichidul şi adaugă-l în apa caldă din cadă. 
Stai cel mult 15 minute, cel mai indicat moment fiind înainte de culcare. Nu se face o asemenea baie mai des de o dată pe săptămână.

Citeste si

Cum îți pregătești pielea de plajă. 5 sfaturi pentru un bronz frumos și de durată
Untul de Shea, minunea africană care salvează pielea uscată

Credit foto: © armina / Fotolia

Comments

comments

bronz de durata

Previous:

Cum îți pregătești pielea de plajă. 5 sfaturi pentru un bronz frumos și de durată

Next:

Menta vindecă acneea

You may also like

Post a new comment