Rafinamente dulci. Tort Kranz cu migdale și ruladă cu ciocolată

24 February of 2021

Am alaturat doua retete simple si bune, care sunt veritabile rafinamente dulci, pe care oricine le poate face acasa. Sunt perfecte cu orice ocazie, fie ca este o zi onomastică, o aniversare sau pur si simplu vrei sa faci ceva bun pentru cei dragi.

Tort Kranz în cremă de migdale

Ingrediente (14 porții):

Tort Kranz / Foto: Hubert Burda Medien

Rafinamente dulci. Tort Kranz cu migdale și ruladă cu ciocolată

  • 500 ml lapte
  • 160 g zahăr
  • 1 pachet budincă de migdale
  • 390 g unt la temperatura camerei
  • sare
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 60 g amidon
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 10 g mirodenii pentru turtă dulce
  • 50 g zahăr pudră
  • 6 linguri suc de portocale
  • 6 linguri lichior de portocale
  • 150 g compot de merișoare (borcan)

 

Preparare:

1. Fierbeți 400 ml lapte. Ba­teți 100 ml lapte cu 40 g zahăr și budinca de migdale. Adăugați acest amestec în laptele de pe foc, dați într-un clocot, apoi lăsați budinca să se răcească, ames­­tecând continuu.

2. Încin­geți cuptorul la 180ºC. Bateți 6 minute 140 g unt, 120 g zahăr și un praf de sare. În­cor­porați ouăle pe rând la 30 de secunde. Cerneți făina, amidonul, praful de copt și mirodeniile și încorpo­rați-le în amestecul de mai sus. Tur­nați-l într-o formă înaltă, unsă în prealabil cu ulei (1 1/4 l). Coace­ți-l cca. 40 de minute. Apoi, lă­sați-l 10 minute în formă să se răcească și răs­turnați-l.

3. Bateți 5 minute 250 g unt cu zahărul pudră. În­cor­porați budinca puțin călduță, cu lingura. Tăiați prăjitura orizontal de 5 ori. Amestecați sucul și li­­chiorul. Însiropați blaturile. Un­geți-l pe cel de jos cu 1/3 compot și așe­zați-l pe-al 2-lea. Întindeți 1 cm cremă și așe­zați al 3-lea blat cu 1/3 din compot. Un­geți blatul 4 cu 1 cm cremă, așe­zați-l pe al 5-lea și ungeți-l cu restul compotului. Așe­zați ultimul blat. Îmbrăcați tortul în cremă și lăsați-l 1 oră să se răcească.

Preparare 1 oră/ cca. 440 kcal/porție

Ruladă cu ciocolată

Ingrediente (10 porții):

Blat:

Rulada cu ciocolata / Foto: Hubert Burda Medien

Rafinamente dulci. Tort Kranz cu migdale și ruladă cu ciocolată

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 50 g făină
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao.

Umplutură:

  • 300 g zmeură
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură budincă de vanilie
  • 3 foițe gelatină
  • 4 cl zmeurată
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 400 ml frișcă.
  • 300 g glazură neagră pentru finisare

Preparare:

1. Încingeți cuptorul la 210ºC. Separați 2 ouă. Bateți 2 ouă, gălbenușurile și 50 g zahăr. Bateți al­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­bu­șu­rile, restul de zahăr și sarea și încor­porați-le în amestecul de mai sus cu gălbenușuri. În­corporați făina, amidonul și praful de cacao. În­tindeți aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coa­ceți-l 12-15 minute. Răsturnați-l pe un pro­sop de bucătărie presărat cu zahăr, rulați-l și lă­sați-l să se răcească.

2. Încălziți zmeura și zahărul. Scur­geți sucul și colecta­ți-l. Bateți budinca de vanilie cu 3 linguri de apă și legați sucul cu ea. Adău­gați zmeura, dați un clocot, lăsați crema să se răcească și așezați-o la rece.

3. Înmuiați gelatina, stoarceți-o și dizolvați-o în zmeurată. Adău­gați zahărul pudră și lăsați-o să se răcească. Ba­teți friș­ca și amestecați-o cu gelatina.

4. De­rulați blatul, în­tindeți zmeura și frișca, rulați și lă­sa­ți-o la rece 3 ore.Topiți glazura, răciți-o și îmbrăcați rulada. Ornați-o, eventual, și cu glazură albă.

Preparare: 1 oră./410 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Cel mai bun chec din lume

Fripturi la cuptor. O adevărată nebunie

Next:

Fripturi la cuptor. O adevărată nebunie

You may also like

Post a new comment