Tort Kranz în cremă de migdale
Ingrediente (14 porții): •500 ml lapte •160 g zahăr •1 pachet budincă de migdale •390 g unt la temperatura camerei •sare •4 ouă •200 g făină •60 g amidon •3 lingurițe praf de copt •10 g mirodenii pentru turtă dulce •50 g zahăr pudră •6 linguri suc de portocale •6 linguri lichior de portocale •150 g compot de merișoare (borcan)

Tort Kranz / Foto: Hubert Burda Medien
Preparare:
1. Fierbeți 400 ml lapte. Bateți 100 ml lapte cu 40 g zahăr și budinca de migdale. Adăugați acest amestec în laptele de pe foc, dați într-un clocot, apoi lăsați budinca să se răcească, amestecând continuu.
2. Încingeți cuptorul la 180ºC. Bateți 6 minute 140 g unt, 120 g zahăr și un praf de sare. Încorporați ouăle pe rând la 30 de secunde. Cerneți făina, amidonul, praful de copt și mirodeniile și încorporați-le în amestecul de mai sus. Turnați-l într-o formă înaltă, unsă în prealabil cu ulei (1 1/4 l). Coaceți-l cca. 40 de minute. Apoi, lăsați-l 10 minute în formă să se răcească și răsturnați-l.
3. Bateți 5 minute 250 g unt cu zahărul pudră. Încorporați budinca puțin călduță, cu lingura. Tăiați prăjitura orizontal de 5 ori. Amestecați sucul și lichiorul. Însiropați blaturile. Ungeți-l pe cel de jos cu 1/3 compot și așezați-l pe-al 2-lea. Întindeți 1 cm cremă și așezați al 3-lea blat cu 1/3 din compot. Ungeți blatul 4 cu 1 cm cremă, așezați-l pe al 5-lea și ungeți-l cu restul compotului. Așezați ultimul blat. Îmbrăcați tortul în cremă și lăsați-l 1 oră să se răcească.
Poftă bună!
Preparare 1 oră.
cca. 440 kcal/porție
Ruladă cu ciocolată
Ingrediente (10 porții):
Blat: •4 ouă •125 g zahăr •1 praf de sare •50 g făină •2 linguri amidon •3 linguri cacao.
Umplutură: •300 g zmeură •50 g zahăr •1 lingură budincă de vanilie •3 foițe gelatină •4 cl zmeurată •3 linguri zahăr pudră •400 ml frișcă.
Și: •300 g glazură neagră

Rulada cu ciocolata / Foto: Hubert Burda Medien
Preparare:
1. Încingeți cuptorul la 210ºC. Separați 2 ouă. Bateți 2 ouă, gălbenușurile și 50 g zahăr. Bateți albușurile, restul de zahăr și sarea și încorporați-le în amestecul de mai sus cu gălbenușuri. Încorporați făina, amidonul și praful de cacao. Întindeți aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coaceți-l 12-15 minute. Răsturnați-l pe un prosop de bucătărie presărat cu zahăr, rulați-l și lăsați-l să se răcească.
2. Încălziți zmeura și zahărul. Scurgeți sucul și colectați-l. Bateți budinca de vanilie cu 3 linguri de apă și legați sucul cu ea. Adăugați zmeura, dați un clocot, lăsați crema să se răcească și așezați-o la rece.
3. Înmuiați gelatina, stoarceți-o și dizolvați-o în zmeurată. Adăugați zahărul pudră și lăsați-o să se răcească. Bateți frișca și amestecați-o cu gelatina.
4. Derulați blatul, întindeți zmeura și frișca, rulați și lăsați-o la rece 3 ore.Topiți glazura, răciți-o și îmbrăcați rulada. Ornați-o, eventual, și cu glazură albă.
Poftă bună!
Preparare: 1 oră.
410 kcal/porție
Comments
You may also like
-
18 Dec
Steluţe picante
CulinarIngrediente: 500 g făină , 1 linguriţă praf de copt, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu, ...
-
30 Mar
Prajiturile cu branza, pur si simplu irezistibile
CulinarPrăjitură cu brânză şi lămâie – cu aluat de migdale Ingrediente (14 porții): aluat: •80 ...
-
21 Jan
Brioșe cu dovleac. Rețetă vegană cu puțin ciocolată
CulinarPentru pofticioșii care nu vor să le fie afectată silueta, vă prezentăm un desert ușor ...
-
22 Nov
Rețete cu carne tocată
CulinarTartă cu carne tocată și legume Ingrediente (8 felii): •150 g cartofi făinoși •sare •150 ...