Ingrediente (4 porții): •4 pulpe de pui (cca 180 g) •4 fire de cimbru •1 căţel de usturoi •1 lingură miere •2 linguri suc de lămâie •3 linguri ulei de măsline •sare, piper •250 g orez •1 vârf de cuţit curcuma măcinată •200 g roşii cherry •100 g spanac •1 lingură măsline negre fără sâmburi •2 linguri stafide
1 Se încălzeşte cuptorul. Se spală pulpele şi se usucă. Se curăţă cimbrul, căţelul de usturoi şi se taie mărunt. Se amestecă împreună cu cimbrul, mierea, sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, puţină sare şi piper. Se ung pulpele cu acest amestec şi se dau la cuptor, pe grătar (cu tava dedesubt), cca 25 de min. Din când în când se stropesc cu acest amestec. 2 Se fierbe orezul cu 500 ml de apă, curcuma şi sare, se acoperă cu un capac şi se lasă 20 de minute la foc mic. Se pregătesc legumele. Se taie roşiile în jumătate. Se taie spanacul mare. Se căleşte împreună cu roşiile într-o lingură de ulei, până când s-a evaporat apa. Se taie măslinele şi se adaugă la legume împreună cu stafidele. Se scurge orezul, se amestecă cu legumele şi se condimentează. Se serveşte cu pulpele de pui.
Preparare: 25 de minute. Cca 680 kcal/porţie
Comments
You may also like
-
02 Nov
Ciupercile de pădure. Sfaturi si reguli
CulinarVorbim despre ciupercile de pădure, despre cum trebuie să le alegi, cum le cureți și ...
-
08 Feb
Supa alba de pui. Supa blanquette
CulinarSupa alba de pui este un deliciu. Este buna la pranz, la o gustare, este ...
-
24 Feb
Rafinamente dulci. Tort Kranz cu migdale și ruladă cu ciocolată
CulinarAm alaturat doua retete simple si bune, care sunt veritabile rafinamente dulci, pe care oricine ...
-
20 Nov
Pateuri rafinate
CulinarIngrediente (20 porții): •225 g aluat foitaj •50 g file de păstrăv afumat •50 g ...