Ingrediente (4 porții): •500 g cartofi •2 lămâi •1 pui (cca 1,5 kg) •sare, piper •10 căţei de usturoi •½ baton de scorţişoară •½ legătură salvie •3 linguri unt •2 fire de rozmarin •150 ml vin alb sec
1 Se curăţă cartofii, se taie felioare şi se fierb cca 10 minute în apă cu sare. Se taie lămâia felioare. Se curăţă usturoiul. Se încălzeşte cuptorul la 190˚C. Se spală puiul, se usucă pe un şervet de bucătărie, se condimentează, se umple cu câte 1/3 din cartofi şi felioarele de lămâie, precum şi cu 5 căţei de usturoi, scorţişoara şi salvia, apoi se leagă cu sfoară de bucătărie. Se prăjeşte puiul în unt pe ambele părţi, se aşază într-o tavă şi se adaugă lângă pui şi restul de cartofi, lămâie, usturoi şi rozmarin. 2 Se lasă totul cca 75 de minute la cuptor. Din când în când se stropeşte puiul cu vin.
Preparare: 30 de minute. Cca 720 kcal/porţie
Comments

Previous:
Budincă de brânză cu mere și merișoare

Next:
Gulie caramel cu file de porc delicios și aromat
You may also like
-
14 Dec
Rulada sofisticata cu legume. Bunatati pentru Craciun
CulinarTrebuie sa-si gaseasca loc pe masa de Craciun aceasta rulada sofisticata cu legume. Combinatia este ...
-
04 Apr
Leurda, minunea primăverii și o rețetă simplă și bună
CulinarLeurda, sau Allium ursinum, este o plantă erbacee, perenă. Este adesea folosită în alimentație, având ...
-
09 Jan
Pulpe picante pe orez și legume
CulinarIngrediente (4 porții): •4 pulpe de pui (cca 180 g) •4 fire de cimbru •1 ...
-
05 Sep
5 tipuri de dulceață pe care trebuie să le faci toamna aceasta
CulinarFierturi, bucătărie încinsă, timp, borcane: care fructe merită osteneala de a fi prelucrate? Iată cinci ...