(P) Fațetarea dinților, un procedeu stomatologic ce garantează un zâmbet frumos și sănătos

04 January of 2019

Zâmbetul este asociat cu starea de bine, cu atitudinea pozitivă și cu tot ce ține de fericire și frumusețe. Însă, pentru a avea un zâmbet frumos este necesar să acordăm o mare atenție îngrijirii danturii și să vizităm cât mai des cabinetul medicului stomatolog.

Dacă până acum câțiva ani remedierea unor dinți nealiniați, strâmbi sau cu strungăreață nu era o posibilitate, astăzi clinicile specializate oferă servicii de fațetare a dinților, ca soluție optimă pentru diferite probleme dentare.

Când sunt recomandate fațetele dentare?

Mai puțin decât un moft, fațetele dentare sunt o soluție recomandată de medicii stomatologi din întreaga lume pentru a corecta defectele estetice, dar și pentru a proteja dinții, oferind un aspect natural, adaptat fizionomiei fiecărui pacient.

Fațetele dentare sunt recomandate:

  • Pentru a acoperi dinții rupți, sparți sau ciobiți

Deseori, în viață, apar situații neprevăzute, precum un accident minor în timpul unui joc cu mingea, care poate lăsa o amintire mai puțin plăcută: un dinte ciobit, spart sau rupt. Astfel, fațetarea dintelui respectiv devine o necesitate.

  • Pentru a reda albul îngrijit unei danturi decolorate sau îngălbenite

Există mulți factori care pot determina îngălbenirea prematură a dinților, pe lângă moștenirea genetică. Poate fi vorba despre lucrări dentare efectuate incorect, despre tratamente cu anumite substanțe sau despre stilul de viață nesănătos – consumul de băuturi care pătează dinții: cafea, băuturi carbogazoase care conțin cofeină, vin, ceaiuri etc.

  • Pentru alinierea dinților cu formă atipică sau incorect poziționați

Unele persoane nu sunt norocoase din acest punct de vedere și au dinți dispuși disproporționat, de dimensiuni inegale sau chiar cu formă inestetică. Fațetarea dentară remediază aceste defecte estetice și chiar și pe cele de natură funcțională. Dinții cu dimensiuni diferite sau strâmbi sunt susceptibili să afecteze calitatea masticației și necesită astfel o atenție aparte.

  • Pentru corectarea zâmbetului gingival

Zâmbetul care descoperă și gingia este pentru unele persoane perfect normal, însă pentru o anumită categorie de pacienți, acesta este uneori singurul neajuns și tot ce își doresc mai mult este să îl corecteze. Fațetele dentare sunt soluția optimă pentru modificarea dispoziției dinților și, implicit, corectarea zâmbetului.

Cu toate că este o procedură recomandată în nenumărate situații, fațetarea dinților are și câteva restricții. Astfel, ea nu poate fi realizată pe o dantură care prezintă anumite probleme (carii, parodontită, gingivită), fiind necesar ca înainte de fațetare acestea să fie remediate.

Cât costă fațetele dentare în cadrul unei clinici specializate?

Care sunt costurile pentru procedura de fațetare dentară completă și cât costă o fațetă dentară? Similar multor proceduri dentare, nu poate fi oferit un preț fix pentru fațetarea completă sau chiar pentru o singură fațetă, necesară corectării unui dinte spart sau ciobit.

Pentru a lamuri persoanele care vor să cunoască cât costă fațetele dentare înainte de a merge la medic, unele clinici afișează tarifele practicate. Însă, doar un control specializat poate oferi un cost real, acesta variind semnificativ în funcție de complexitatea lucrării, de experiența medicului specialist și de materialele utilizate.

Clinica Trident – servicii dentare ireproșabile

Odată luată decizia de a urma procedura de fațetare dentară, pasul următor constă în contactarea unei clinici care oferă servicii stomatologice la cele mai înalte standarde.

Pentru fațetare la prețuri avantajoase, în București, una dintre recomandări este Trident, prima clinică din țară care a lansat soluția modernă de specializare a medicilor pe etape specifice ale tratamentului. Nu doar că pacieții sunt preluați de cele mai pregătite cadre medicale, dar tratamentele puse la dispoziție de această clinică sunt exclusiv realizate cu materiale de înaltă calitate și cu ajutorul aparaturii performante de ultimă generație.

Cele mai calitative materiale și lucrări stomatologice efectuate cu tehnologia secolului prezent nu înseamnă nimic fără o echipă unită și competentă. Clinica Trident poartă amprenta unei centru stomatologic creat de la zero, care activează pe piața de profil de peste 15 ani, oferind tratamente specializate pentru diferitele ramuri ale stomatologie.

 

Comments

comments

kaufland Kidland

Previous:

(P) Kaufland aduce în magazine Kidland, prima sa marcă proprie de jucării

mame minore

Next:

(P) Fenomenul mamelor minore: Direcționează 2% și poți schimba 2 vieți

You may also like

Post a new comment