Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Raul Kusak, reuniţi în premieră în „ROCK in PROGRESS”

16 May of 2013

Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Raul Kusak se reunesc în premieră pe scenă, într-un show avangardist, “ROCK in PROGRESS”, ce va avea loc pe data de 24 mai, în Hard Rock Cafe Bucureşti.

TANDARICA_KUSAK_P04„ROCK in PROGRESS“ este un spectacol bazat pe un concept unic: fără niciun fel de repetiţie, Ovidiu Lipan şi Raul Kusak îşi vor îmbina experienţele şi versatilitatea şi vor crea pe loc, în faţa publicului, o muzica aparte, ce va prinde viaţă pe scenă, atunci şi acolo. Interpretările spontane şi vibrante ale celor doi artişti vor crea atmosfera unui concert viu, iar personalitatea muzicii conturată de sonorităţile instrumentelor va fi dezvaluită în exclusivitate celor prezenţi.

Inspirat din muzica progresivă din perioada anilor ’70, showul îmbină o multitudine de stiluri muzicale şi implică publicul, cu emoţiile şi reacţiile lui, în recital. Spectatorii devin astfel părtaşi la o experienţă muzicală irepetabilă.

“Creez la fel de intens cum trăiesc, iar actul creaţiei este unul privat, dar cred că după atâţia ani de muzică a venit momentul să invit spectatorii să creeze alături de mine, să-mi transmită din energia şi din pasiunea lor şi să intre în intimitatea mea artistică. Pentru «ROCK in PROGRESS» nu am făcut nicio repetiţie, este un spectacol viu, care «trăieşte» la intensitate maximă. Unic şi imprevizibil,acest spectacol este «acum şi aici», ca şi noi”.

În ultima vreme echilibrul dintre artă adevărată şi comercial în muzică s-a pierdut, aşadar am simţit nevoia să punem autenticitatea pe primul plan şi să aducem actul creator în mijlocul scenei, în lumina reflectoarelor. Spectatorii vor avea ocazia să trăiască experienţa spectacolului o singură dată şi să rămână cu emoţia şi vitalitatea acestui spectacol”.

ROCK in PROGRESS va începe ca o călătorie prin peisajul muzical din toate colţurile lumii la care se adaugă momente de improvizaţie şi piese în audiţie unică. Spectacolul va depăşi astfel graniţele dintre tradiţional, avangardă şi improvizaţie, purtând publicul iubitor de muzică timp de aproape 90 de minute printr-un univers artistic diferit, surprinzător şi dinamic, dar în acelaşi timp, sensibil şi plin de culoare.

Despre Raul Kusak şi Ovidiu Lipan Ţăndărică

Supranumit adesea “cel mai bun instrumentist din România”, Raul Kusak este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni claviaturişti români. Cunoscut pentru inspiratele sale momente solistice, pentru prezenţă sa scenică vibrantă şi, în special, pentru capacitatea sa de a folosi multiple claviaturi simultan, Raul Kusak este promotorul proiectului Rock in Progress.

Numele lui Ovidiu Lipan (Ţăndărică) este binecunoscut şi extrem de apreciat în lumea muzicală din România. Un adevărat virtuoz al instrumentelor de percuţie, toboşar al legendarei trupe de rock Phoenix, iniţiator al unor proiecte muzicale în care integrează muzica din toate colţurile lumii, Ovidiu Lipan Ţăndărică s-a alăturat proiectului Rock in Progress.

Comments

comments

Previous:

Noaptea africană la ”Antipa”. Pe 18 mai, cu ocazia ediției 2013 Nopții Europene a Muzeelor

Next:

La “Antipa” descoperi locuri unice din peisajul romanesc

You may also like

Post a new comment