Ioana visul copiilor îți prezintă noul număr special: VINE BARZA

05 October of 2011

Din 6 octombrie la toate punctele de difuzare a presei!

Fie îți planifici sarcina cu mare grijă, fie se întâmplă pur și simplu, fie că e prima oară sau nu, aceleași emoții te copleșesc. Bucuria se împletește cu îngrijorarea, firească până la un punct, de a ști că totul în legătură cu tine și cu viitorul prunc este în ordine. Te cuprinde frenezia informării; cauți informații în reviste, pe net, în cărți. Întrebi/discuți despre sarcină, naștere, îngrijire nou-născut, alăptare, nutriție etc. cu prietene, colege de serviciu și devii “forumistă” convinsă… Dacă ai mai avut această ex-periență, cauți cu înfrigurare jurnalul de sarcină de atunci și compari trecutul cu prezentul.

Relaxează-te, în primul rând, și ai grijă să te vadă, mai apoi, un specialist în obstetrică în care ai totală încredere și cu care comunici.

Du o viață echilibrată, mănâncă puțin, des și bun, hidratează-te, plimbă-te, muncește în continuare cu plăcere, nu te da peste cap cu treburi casnice, ci stabilește un program pentru toți ai casei și respectați-l. Gândește pozitiv, fă-ți controalele medicale necesare, nu te lăsa panicată și stresată de toate cele – în fond, nu e nimic mai important decât un bebe sănătos și cât mai liniștit, așa că ține de tine să îi transmiți micuțului mesajul corect.

Nu fi egoistă, împărtășește cu partenerul tău senzațiile și emoțiile sarcinii! Nu uita, dacă ai un copil sau mai mulți, să le acorzi atenție, să le citești, să te joci cu ei și să te plimbi împreună cu ei în continuare.

Pregătește copilul sau copiii pentru venirea pe lume a încă unui frățior sau a unei surioare. După ce vii acasă de la maternitate, găsește echilibrul corect între toți membrii familiei, acordă-le tuturor dragostea și atenția ta, chiar dacă vei fi centrată pe bebe și nu ezita să ceri ajutor în tot ceea ce te privește. Sigur, niciun alt membru al familiei nu-l va putea alăpta pe bebeluș, dar la legănat, schimbat, spălat sau cântat te pot ajuta și ceilalți, însă trebuie să le dai tu voie, mai întâi, și chiar să le ceri clar ce să facă. Altfel, o să te copleșească oboseala și o să apară depresia postpartum și bucuria inițială o să se umbrească inutil.

Știu că o să te descurci și acum și în viitor. Noi îți suntem alături și cu acest număr special, și cu revista lunară, Ioana visul copiilor. Mult succes!

Comments

comments

Previous:

I-am vazut pe săracii de pe Muntele de Aur!

Next:

LORD OF THE DANCE la București

You may also like

Post a new comment