EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY”: joi, 18 aprilie, Ziua Porților Deschise pentru profesori!

16 April of 2013

Bucuresti, 16 aprilie 2013 – Joi, 18 aprilie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează Ziua Porților Deschise pentru profesori în cadrul expoziției “THE HUMAN BODY”. De la orele 10.00 până la ora 20.00, atât profesorii din învățământul de stat, cât și cel privat au acces gratuit în expoziție, pe bază de adeverință semnată și șampilată din partea școlii / liceului / facultății. Peste 27 000 de români au vizitat până acum expoziția, de la deschiderea sa; dintre ei, peste 6 000 au fost elevi cu vârstele între 7 și 18 ani. Biletele sunt în continuare disponibile în rețeaua Eventim și la casa de bilete a muzeului. Un eveniment produs de GForce ExhibitionS și organizat de Events în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

 

The Human BodySabrina Sheehan, PR Gforce Exhibitions: ”Încurajăm profesorii din România să viziteze expoziția și să decidă în cunoștință de cauză cât de folositoare este pentru completarea studiilor elevilor lor. Scopul său este să ofere tuturor o înţelegere mai profundă a corpului uman – nu trebuie să aveţi cunoştinţe medicale, ci doar o minte deschisă. Toți vizitatorii ajung să înţeleagă, la un nou nivel, valoarea unui stil de viaţă sănătos şi să găsească un nou punct de referință pentru structura lor fizică. Noi credem cu putere în educație și în faptul că fiecare are dreptul să își vadă și să își înțeleagă propriul corp în propriul fel. Curiozitatea legată de lume şi omenire este forţa care ne face să înaintăm. Credem că această expoziţie are acestă forţă”.

La nivel internațional, peste trei milioane de elevi și studenți au vizitat expoziția „The Human Body” în grupuri organizate de școli, licee și facultăți. Acest număr ridicat se datorează atât profesorilor din instituțiile de învățământ de stat, cât și din cele private din întreaga lume, care au considerat că expoziția este una importantă și ar trebui să completeze educația elevilor și studenților.

 

Ce cred profesorii din lumea întreagă despre expoziția „THE HUMAN BODY”:

 

Ca profesor, sunt încântat că expoziția <<The Human Body>> face pentru elevi exact ce fac în general cele mai bune muzee, adică inspiră respect, uimire și entuziasm. Asta face ca procesul de învățare să fie unul distractiv”.

Președintele Federației Americane de Profesori și Fost Președinte al Federației Unite a Profesorilor

 

Universitatea din Malaga este conștientă de importanța expoziției și a decis să colaboreze cu producătorii prin intermediul unui comitet științific compus din profesori, pentru profesori… Expoziția <<The Human Body>> va fi o relevație pentru toți cei care o vizitează, deoarece este mai presus de oricare expoziție anatomică de până acum. Are o dimensiune vizuală extraordinară, pe care noi o credem a fi esențială în raport cu înțelegerea acestei mașinării perfecte, fascinante, de neprețuit create de natură: corpul uman.”

Comitetul Științific al Universității din Malaga

 

„Consiliul de Educație din Connecticut a aprobat în unanimitate excursia cu școala la expoziția The Human Body, cu scopul de a permite elevilor să observe diferitele sisteme ale corpului uman. Membrii comisiei și ai administrației regionale au declarat că această excursie este una informativă, în special pentru cei care vor să învețe mai multe despre funcționarea corpului uman și despre consecințele pe care le pot avea asupra noastră diverse afecțiuni. Președintele Consiliului de Educație a spus: <<Este o excursie extrem de educativă și potrivită elevilor>>”

 Consiliul de Educație Connecticut

 

„Este o experiență pe care elevii mei nu o vor uita vreodată” – Profesor, clasa aVa

 

„Întreaga școală vorbește numai despre asta de când au vizitat expoziția” – Profesor, Școala Saint Ann’s

 

„Încurajez facultățile și studenții să vadă această remarcabilă expoziție” – Decanul Colegiul Hunter din C.U.N.Y.

 

Galerie The Human Body Exhibition - sistemul muscularExpoziția „THE HUMAN BODY” include peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale sau secțiuni) care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. Expoziția ”The Human Body” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.

Parteneri media: Radio Guerrila, Şapte Seri, Adevărul, Știință și Tehnică, Dilema Veche, Ioana, Cool Girl, Port.ro, Cinemateque, Cocor Media Channel, The Light Cinema, Ziare.com, 220.ro. Parteneri: Comunicatedepresa.ro, Rol.ro, MediaImage, MediaIQ.

 

Comments

comments

Previous:

MILITARI SHOPPING ANIVERSEAZĂ 4 ANI DE LA DESCHIDERE CU 4 ZILE DE EVENIMENTE

Next:

Atelier de creaţie florală la ANTIPA

You may also like

Post a new comment